Cine este George Simion, liderul AUR, partidul care ar putea fi surpriza alegerilor parlamentare 2020. Unionistul vrea să ajungă deputat, dar are interdicţie a intra în Republica Moldova

George Simion este copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), un cunoscut militant al unirii Barasabiei cu Republica Moldova. La alegerile parlamentare 2020, Simion deschide lista AUR Bucureşti pentru Camera Deputaţilor. Considerat unul dintre organizatorii protestului în corturi din Piaţa Victoriei, Simion a mai încercat să candideze la alegerile europarlamentare din 2019 şi a stârnit controverse, după ce a fost expulzat din Republica Moldova şi a primit interdicţie de a intra în această ţară mai mulţi ani.
Razvan Mihalascu
06 dec. 2020, 18:11
Cine este George Simion, liderul AUR, partidul care ar putea fi surpriza alegerilor parlamentare 2020. Unionistul vrea să ajungă deputat, dar are interdicţie a intra în Republica Moldova

George Simion (34 de ani) deschide lista AUR de Camera Deputaţilor pentru Bucureşti. Copreşedintele AUR i-a îndemnat pe români să meargă la vot pentru a pune capăt a ceea ce, spune el, că ar fi o fraudă de proporţii. După ieşirea de la urne, George Simion a afirmat că a votat pentru dreptate şi împotriva sistemului care a condus România în ultimii 30 de ani.

„Vom face istorie astăzi. Este foarte important să mergeţi la vot, este dreptul vostru consţituţional. Nu lăsaţi pe nimeni să voteze în locul vostru, nu lăsaţi să se întâmple fraude electorale, nu admiteţi să vă fie călcate în picioare drepturile voastre. Suntem foarte aproape să ne recăpătam libertatea”, a precizat George Simion, conform ziare.com.

Liderul AUR a menţionat că, pe 6 decembrie, de alegerile parlamentare 2020, românii de ales între partide care au condus până acum din Parlament şi formaţiuni politice „noi, curate, fără legături cu cei care au distrus ţara”.

Citeşte şi: Partidul AUR, marea surpriză a alegerilor parlamentare 2020. Când s-a înfiinţat formaţiunea politică şi care este povestea: Protest în corturi la Piaţa Victoriei

George Simion a vorbit şi despre votul românilor din Diaspora la alegerile parlamentare 2020.

„Este inadmisibil ce se întamplă la secţii de vot de peste hotare, este incredibil că s-au pierdut 14.000 de buletine de vot. Românii erau practic jigniţi, spunând că nu se înscriu la votul prin corespondenţă şi acum vedem cu toţii ce se întâmpla la acest vot, mai mult de jumătate dintre românii de peste hotare nu pot să voteze pentru că nu au acte de identitate ale statelor respective. Guvernul şi-a bătut joc de votul celor 6 milioane de români de peste granite”, a precizat Simion.

George-Simion, liderul AUR. Proteste în Piaţa Victoriei

George Simion se bazează și pe votul românilor din Republica Moldova, unde este susținut de unele organizații și partide.

Citeşte şi: Moldovenii de peste Prut stau şi o jumătate de oră la coadă, ca să voteze. AUR este marea surpriză.

https://youtu.be/H_oM8xKZ7Xk

 

George Simion deschide lista AUR Bucureşti la Camera Deputaţilor

Copreşedintele AUR, George Simion, deschide lista partidului Alianţa pentru Unirea Românilor în Bucureşti pentru Camera Deputaţilor. Vezi cine sunt candidaţii Aur la alegerile parlamentare 2020.

Lista candidaţilor AUR Bucureşti la Senat pentru alegerile parlamentare 2020

Târziu Claudiu-Richard

Dîrlău Andrei-Emil

Mitroi Florea

Iancu Elena

Dima Ștefan-Ovidiu

Hila Tudor-Virgil

Butnaru Nicu

Udescu Serbanel-Mihail

Costandachi Cristian

Budiș Cecilia-Iolanda

Avrămiță Petre

Dan Gheorghe-Valentin

Brezeanu Lucreția-Eugenia

Chița Constantin-Nicolae

Ciubuc Cristina

Crefelean Ionica-Ramona

Mazăre Mihaela-Doina

Lista candidaţilor AUR Bucureşti la Camera Deputaţilor pentru alegerile parlamentare 2020

Simion George-Nicolae

Mihai Ana-Maria

Geamănă Dragoș

Vîlcu Selena Gabriela

Neațu Eugenia

Coman Ion

Chița Marius

Enache Diana

Cotîrlan-Simioniuc Costel

Ciosici Claudia-Nela

Stanomir Paul-Sebastian

Florea Stela

Bordeanu Cătălin-Florin

Bosancu George-Alexandru

Vasilache Patricia

Ciobanu Cristian

Vasile Dumitru Luminita Luana

Cimpoae Anghelina

Odajiu Ecaterina

Lupașcu Alexandra

Coman Ionuț-Lucian

Popescu George-Alin

Peng Zhi-Da-Răzvan

Nicula Cristian-Nicolae

Mitroi Tiberiu-Florentin

Ivanciu Augustin-Emanuel

Simionovici Constantin

Sfetcu Carmen

Bârcoci Iulian-Ștefan

Diaconu Romeo-Mirel

Dima Cezar

Ciobanu Octavian

Moruzi Eduard-Mihuț

Negrea Adela

Caraian Vasile

Abaza Violeta-Adriana

Ionescu Valentin-Marius

George Simion,

George Simion a candidat la alegerile europarlamentare din 2019

George Simion a candidat ca independent la alegerile europarlamentare din 2019, sub sloganul „România Mare în Europa”. Pe 12 ianuarie 2019, activistul a anunţat cu prilejul candidaturii oficiale că va aduce în atenția opiniei publice teme pe care el le consideră de interes național: unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și contracararea a ceea ce el numește „sistemul mafiot” care el consideră că blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova.

Partidul AUR, proteste în corturi, în Piaţa Victoriei

Partidul Aur  a organizat un ”protestul menit să facă dreptate pentru România”, în Piaţa Victoriei.

„Văd o țară depopulată și sărăcită. Se nasc mai mulți copii români peste hotarele țării decât în interiorul lor! Ne-am săturat și spunem „STOP”. Suntem suficient de determinați ca să terminăm o dată pentru totdeauna cu acest jaf național. Trebuie ca noi, românii, să fim principalii beneficiari ai resurselor naturale ale României: păduri, petrol, gaze naturale. Vrem Maramureșul, vrem Bucovina, Ardealul, Moldova, Banatul, Țara Românească, Oltenia, toate unite și îndestulate! Vrem unirea românilor împotriva sistemului care ne-a condus în ultimii 30 de ani. Vrem dreptate pentru România!”, spune George Simion, co-președinte AUR.

Unionistul George Simion a fost reţinut în urmă cu patru ani

În octombrie 2016, George Simion, liderul marşului pentru unirea Basarabiei cu România, a fost reţinut, după ce a încercat să forţeze cordonul de jandarmi. El a devenit brusc un personaj controversat, bănuit de simpatii politice şi de jocuri electorale pe ambele maluri ale Prutului, notează Adevărul.

George Simion s-a născut la Focşani, pe 21 septembrie 1986. A fost student al Facultăţii de Administraţie şi Afaceri din cadrul Universităţii din Bucureşti, apoi s-a mutat la Iaşi, unde a susţinut un masterat în istorie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

S-a remarcat ca lider al grupării “Noii Golani”, care se voia a fi o continuare a mişcării de stradă din 1990. Împreună cu „Noii Golani“, George Simoin a introdus mesajul „Basarabia e România” în rândul galeriilor de fotbal.

George Simion a aprins lumănări în faţa casei lui Ion Iliescu

George Simion a devenit cunoscut în 2009, după ce a aprins lumânări în faţa casei lui Ion Iliescu, pentru victimele Revoluţiei şi Mineriadei din iunie 1990. În 2010, la o lansare de carte a aceluiaşi Ion Iliescu, Simion a fost dat afară cu bodyguarzii pentru că a aruncat cu bani înspre fostul preşedinte.

În 2012, Simion a pus bazele platformei unioniste „Acţiunea 2012“, o coaliţie de asociaţii nonguvernamentale şi grupuri civice care susţin unirea Republicii Moldova cu România.

George Simion şi-a exprimat în mai multe rânduri dezamăgirea faţă de preşedintele Klaus Iohannis. Despre fostul premier Victor Ponta spunea că „multe lucruri i se pot reproşa guvernului Ponta dar acţiunile în Basarabia nu îi pot fi negate. În actuala criză din ambele state, proiectul de suflet al fostului prim-ministru a fost refuzat de către preşedintele Iohannis“, scria el, la finalul anului 2015.

Copreşedintele AUR are interdicţie în Republica Moldova până în 2023

În mai 2015, George Simion a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani în Republica Moldova, printr-o decizie a Biroului Migraţie şi Azil, fiind expulzat din ţară.

Activistul a fost catalogat de Serviciul de Informaţii şi Securitate de la Chişinău drept potenţial pericol pentru stabilitatea ţării. La acel moment, Simion i-a scris o scrisoare publică lui Victor Ponta:

„Sunt unionist, domnule Ponta. Din campania electorală am dedus că şi Dumneavoastră vă aflaţi în această categorie, care numără cam trei sferturi din poporul nostru. Dacă azi mi se întâmplă mie una ca asta, mâine să nu fiţi expulzat şi Dumneavoastră din Chişinău… Doar nu ar fi o premieră pentru casta conducătoare din Republica Moldova, am avut astfel de cazuri pe parcursul celor 24 de ani de relaţii bilaterale dintre cele două state româneşti“.

În septembrie 2015, Curtea de Apel din Chişinău a considerat că nu există motive pentru ca Simion să fie declarat persona non-grata.

George Simion revine în Republica Moldova pe 1 octombrie 2018. Șederea lui în Chișinău a durat 12 ore, apoi fost expulzat și declarat interzis 5 ani în Republica Moldova.

 

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'