Cine este înaltul funcţionar din Ministerul Sănătăţii din cauza căruia a rămas neplătit personalul din centrele de vaccinare

Amalia Șerban, directorul Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică din Ministerul Sănătății, este omul care a uitat să semneze și să trimită către Ministerul Finanțelor solicitarea pentru plata personalului din centrele de vaccinare din toată țara.
George Russo
17 mart. 2021, 11:00
Cine este înaltul funcţionar din Ministerul Sănătăţii din cauza căruia a rămas neplătit personalul din centrele de vaccinare

Cine este Amalia Șerban este cel mai puternic funcționar public din Ministerul Sănătății. Amalia Șerban lucrează în Ministerul Sănătății încă din anul 2004 și ocupă funcții de conducere în instituție de 14 ani, din anul 2007, potrivit CV-ului său.

Pe de altă parte, spun sursele HotNews.ro, așa cum arată în acest moment organigrama Ministerului Sănătății, Amalia Șerban ar avea mai multe sarcini decât poate duce un singur angajat, întârzierea care a dus la întârzierea plății personalului din centrele de vaccinare fiind, cel mai probabil, o greșeală.

Ministerul Sănătății a trimis abia acum două zile solicitarea către Ministerul Finanțelor pentru a vira banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare, neplătit la timp în toată țara. Ministerul Finanțelor spunea ieri că a primit ieri solicitarea și a început încă din aceeași zi să vireze o parte din bani, iar restul ar urma să fie virați astăzi.

De vină pentru întârziere este un funcționar public din Ministerul Sănătății, care „trebuia sa completeze o hartie, să o semneze, să o trimită mai departe. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul”, declara ieri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, fără a preciza despre ce funcționar public este vorba.

Valeriu Gheorghiţă: „Am vorbit de mai multe ori despre această problemă. Toată lumea aşteaptă să primească banii”

„Nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Da, există o întârziere. Cine e de vină? Un funcționar public din Ministerul Sănătății”, spunea aseară Vlad Voiculescu.

Voiculescu a fost întrebat dacă respectivul funcţionar îşi va păstra postul, după ce se va afla cine este. „Da, pentru ca legea este clară în cazul funcționarilor publici și nu poți schimba de ieri pe azi”, a fost răspunsul ministrului Sănătății.

„Am primit astăzi cererea Ministerului Sănătății, am operat-o”, declara în urmă cu o zi, pentru sursa citată, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Cadrele medicale care lucrează în centrele de vaccinare nu au fost plătite la timp, iar această problemă este la nivelul întregii țării, afirma la începutul săptămânii coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. Plata trebuie făcută de către Ministerul Sănătății, iar Gheorghiță a susținut că i-a semnalat de mai multe ori ministrului Sănătății această problemă. Întârzierea la plata personalului din centre este de două luni.

„Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație. Probabil că s-au făcut deja demersuri, dar până la urmă toată lumea așteaptă să-și primească banii. Din ceea ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare, nimeni nu a fost plătit”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit Ordonanței de Urgență privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19, pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19, personalul medico-sanitar și registrator, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:

a) 100 lei/oră pentru medici;

b) 50 lei/oră pentru asistenți medicali;

c) 25 lei/oră pentru registratori.

Cine este vinovat de neplata personalului din campania de vaccinare? Un deputat PNL îl acuză pe Vlad Voiculescu

Deputatul PNL, Gigel Știrbu, lansează un atac fără precedent în coaliția de guvernare la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Știrbu susține că ministrul este mai interesat de imaginea sa pe rețelele de socializare și mult prea puțin de problemele instituției pe care o conduce.

”A fost găsit Acarul Păun!

Domnule Vlad Voiculescu, nu cred că din cauza unui funcționar din Ministerul Sănătății, de două luni, nu au fost plătite obligațiile financiare pentru personalul medical din centrele de vaccinare care stă în prima linie de combatere a pandemiei.

Domnule ministru, acest lucru nu arată faptul că e o bulibășeală în instituția pe care o conduceți, ci că nu vă interesează bunul mers al ministerului, decât atunci când presa semnalează neregulile de acolo.

Acest aspect, pe lângă multe altele, cum ar fi, de exemplu, atitudinea d-voastră vizavi de cele întâmplate la spitalul Matei Balș, ne demonstrează faptul că nu vă interesează sistemul sanitar românesc, ci doar imaginea și postările de pe rețelele social-media!

Este grav că un înalt demnitar al României are un asemenea comportament în momentele dificile cu care se confruntă România. Cred că ar trebui să vă intereseze mai mult sistemul sanitar românesc decât postările pe rețele!

În speranța că aceste cuvinte vor fi un semnal de alarmă pentru d-voastră, vă urez succes și spor la treabă, sper!”, scrie Gigel Știrbu pe Facebook.

Citeşte şi: ADEVERINŢA DE VACCINARE te scuteşte de carantină. Arafat: „Nu o folosim să poţi intra în restaurant”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute de mii de turiști o vizitează
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai mare dezamăgire din viața lui Ilie Năstase. Are sufletul bucăți
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Un român a plătit 2.000 € pentru o săptămână la "all inclusive" în Turcia. Ce a primit să mănânce și să bea 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Copil de 2 ani decedat în urma unui accident casnic la Bistrița
MediaFlux
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!