Cine este Lucian Bode, noua propunere PDL pentru Ministerul Economiei în locul lui Vass

Deputatul PDL Lucian Nicolae Bode, lider al PDL Sălaj, în vârstă de 38 de ani, este propunerea PDL pentru postul de ministru al Economiei, după ce Andreea Paul Vass a refuzat nominalizarea.
Romania TV
08 feb. 2012, 08:33
Cine este Lucian Bode, noua propunere PDL pentru Ministerul Economiei în locul lui Vass

Lucian Bode este născut în 1974, la Valcău de Jos, judeţul Sălaj. Este căsătorit şi are un copil.

În 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică şi Informatică, specializarea inginer electromecanic. De asemenea, are un masterat în „Managementul Securităţii în Societatea Contemporană”, la Facultatea de Istorie si Filozofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca .

În perioada 2001-2008 a fost inginer Electrica S.A., Sucursala de distribuţie a energiei electrice Zalău. El este preşedinte al PDL Sălaj. De altfel, din acest judeţ provine şi Andreea Paul Vass, care este preşedinte al organizaţiei judeţene de femei a PDL.

În calitate de parlamentar, Lucian Bode a susţinut, în interpelări, simplificarea accesului persoanelor cu cetăţenie qatareză în România, el avansând ideea realizării unui parc tematic Dracula cu sprijin qatarez.

Potrivit Mediafax, Bode, preşedinte al grupului de prietenie cu Qatar-ul, i-a solicitat ministrului de Externe, într-o interpelare în Parlament din septembrie 2010, iniţierea simplificării accesului persoanelor cu cetăţenie qatareză pe teritoriul României.

El a revenit asupra interpelării, în decembrie 2010, invocând faptul că nu a primit niciun răspuns de la Ministerul de Externe.

În martie 2011, el a adresat şi ministrului Turismului, Elena Udrea, o interpelare pe tema relaţiilor româno-qatareze. El făcea o trecere în revistă a evoluţiilor economice pozitive din Qatar şi menţiona că această ţară va organiza Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.

Bode menţiona că obţinerea unei vize de intrare, în interes de afaceri, în Qatar, a unui cetăţean român durează aproximativ trei zile. „Hotelul qatarez se ocupă de formalităţile necesare obţinerii vizei, ulterior prezentării invitaţiei. Obţinerea unei vize de intrare a unui cetăţean qatarez în România poate depăşi trei săptămâni”, scria Bode în interpelare.

El invoca şi formularistica densă necesară pentru obţinerea unei vize de România pentru un cetăţean qatarez.

„La sfârşitul anului 2010, în Emiratele Arabe Unite a fost inaugurat cel mai mare parc tematic acoperit din lume – Ferrari World (insula Yas – investiţia totală pentru amenajarea insulei de 1500 de hectare este estimată la 40 mld. USD). Dracula este un simbol cu notorietate mondială, însă crearea unui parc tematic care să pună în valoare acest simbol ar presupune investiţii care nu pot fi suportate cu uşurinţă, în prezent, de către România”, scria Bode în interpelarea către Udrea.

El îi solicita ministrului Turismului şi Dezvoltării să analizeze oportunitatea ca hotelurile din România să se ocupe de formalităţile interne necesare obţinerii avizelor turistice şi de afaceri, atunci când este cazul, inclusiv pentru cetăţenii qatarezi.

Bode solicita ministrului, de asemenea, să analizeze oportunitatea iniţierii „discuţiilor cu investitori eligibili, inclusiv din Qatar, pentru edificarea celui mai mare parc tematic din lume – Parcul Dracula”.

De asemenea, el solicita analiză pentru oportunitatea sprijinirii organizării, în Doha, a unei expoziţii pentru firmele din România ce doresc să iniţieze activităţi economice în Qatar.

Pe de altă parte, Bode se numără printre iniţiatorii a 25 de iniţiative legislative, în special pe teme economice.

Bode a fost cel mai bun marcator al naţionalei de fotbal a Parlamentului României la Turneul european de fotbal al parlamentarilor desfăşurat, în 2011, în Ungaria, marcând trei din cele cinci goluri ale tricolorilor. Bode a cochetat cu fotbalul şi înainte de a intra în politică, el evoluând în tinereţe în campionatul judeţean de fotbal.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, din iunie 2011, Bode deţine, din 2009, împreună cu soţia, o casă de locuit de 335 de metri pătraţi, construită în regie proprie în Zalău.

De asemenea, Bode are un autoturism Mercedes, cumpărat în 2003.

El are un credit de 43.750 de franci elveţieni, la OTP Bank Zalău, contractat în 2007 şi scadent în 2022 şi un credit de 22.500 de franci francezi, contractat în 2008 şi scadent în 2037, la aceeaşi bancă.

În aceeaşi declaraţie de avere apare şi un credit la BRD, contractat în 2009 şi scadent în 2011, în valoare de 20.000 de lei.

Bode a încasat din indemnizaţia de deputat 61.453 de lei, iar soţia sa, educatoare la Grădiniţa nr. 12 din Zalău, a avut un venit de 12.737 de lei.

Potrivit declaraţiei de interese, Bode este membru fondator al Asociaţiei „Pro Demos” din Zalău şi secretar general al BPN al PDL.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'