Nicușor Dan ar proteja interesele unui afacerist cu dosare penale care și-a tras ilegal pe domeniul public ditamai restaurantul pe domeniul public. Acesta ar fi intervenit în apărarea lui Mihai Mitrache, zis „Câine”, în momentul în care Primăria Sectorului 4 i-a demolat clădirea ridicată ilegal în „Orășelul Copiilor”, unde și-a mai făcut și buletinul ilegal, pe domeniul public.
Marcel Ciolacu, despre înregistrarea cu Nicuşor Dan: Omul este purtător de vorbe pentru interlopi
Mihai Mitrache a ridicat ilegal în „Orășelul Copiilor” restaurantul Medieval, demolat în luna mai de Primăria Sectorului 4. Apoi, nu a mai plătit nicio taxă, timp de mai bine de 4 ani, pentru spațiul pe care îl ocupa pe domeniul public. Ca să nu plătească taxele, Mitrache, zis „Câine”, a pus la punct o veritabilă suveică imobiliară, în care clădirea restaurantului a fost vândută succesiv între membrii familiei sale.
Mai mult, și el și soția sa, Alexandra Mitrache, au reușit să obțină de la Evidența Populației cărți de identitate pe adresa din „Orășelul Copiilor”.
Pe cine apără Nicușor Dan
Inițial, în locul restaurantului ridicat de „Câine” era o căsuță de 80 mp. Aceasta a aparținut înainte de anul 1998 companiei Librării SA, care apoi a vândut-o altor persoane fizice. Mihai Mitrache a intrat în posesia căsuței în anul 2004.
În 2011, Mitrache a mansardat clădirea, fără autorizație, susțin autoritățile, și a solicitat înscrierea în evidențele fiscale. Pentru ca primăria să nu-i demoleze mansarda de 42 mp, afaceritul a pretins că așa a cumpărat clădirea. Asta cu toate că în documentele cadastrale și în contractul de vânzare-cumpărare nu se pomenea de nicio mansardă.
În 2012, Mihai Mitrache a trecut imobilul, în acte, unei rude – Silvia Mitrache. Peste noapte, locul mansardei a fost luat de un etaj în toată regula. Tot fără autorizație de contruire au mai apărut un balcon și o tereasă de 25 mp, întinsă ilegal pe domeniul public.
În 2013, primarul Cristian Popescu Piedone a emis o autorizație de construire dubioasă pentru „recompartimentări interioare, închidere și extindere terase acoperite”, beneficiarul fiind firma Medieval Select SRL, administrată de Mihai Mitrache. Deși legea nu permitea decât construcții provizorii pe spațiul verde, rezultatul a fost o clădire în toată regula, cu o suprafață desfășurată de 378 mp.
Dana Budeanu, reacţie incendiară după înregistrarea cu Nicuşor Dan: „Face trafic de influenţă”
Ultimul acord privind ocuparea domeniului public de către Medieval Select SRL a expirat la sfârșitul anului 2016. Mihai Mitrache trebuia să achite pentru ocuparea domeniului public o taxă de 4.640 de lei, dar a refuzat să o plătească. Ca atare, Primăria Sectorului 4 a refuzat să mai elibereze un alt acord de ocupare a domeniului public, așa cum prevede legislația. Ba mai mult, proprietarii se extinseseră ilegal pe domeniul public (240 mp), așa cum s-a constatat în urma mai multor controale. În lipsa acestui acord, localul deținut de familia Mitrache nu a mai obținut nici autorizații de funcționare pentru alimentație publică. Cu tgoate acestea, restasurantul a funcționat până să fie demolat. Primăria a aplicat amenzi, a recalculat impozitele datorate de Mitrache, dar și penalizări pentru neplata acestora, scrie cetateanul.net.
În 2018, clădirea restaurantului Le Medieval a fost trecută pe numele soacrei lui Mitrache, Paula Popescu (71 de ani). Atât Silvia Mitrache, cât și Paula Popescu au fost reprezentate în fața autorităților de către Alexandra Mitrache, soția lui Mihai Mitrache care, la rândul său, era reprezentantul SC Medieval SRL.
La sfârșitul anului 2019, taxele datorate statului pentru ocuparea domeniului public se ridicau la peste 335.000 de lei (Silvia Mitrache – 201.637 lei și Paula Popescu – 134.354 lei).
Teroare și amenințări în Parcul Orășelul Copiilor
Acuzațiile făcute în numeroase plângeri către Poliție spun că, prin teroare și amenințări, Câine controla activitatea teraselor și cârciumilor din parcul Orășelul Copiilor, scrie psnews.ro. Acum zece ani, niciun patron nu putea mișca în parc fără acordul lui. În schimb, el își ridica o cârciumă pe spațiul verde, fără autorizație și înglobând efectiv în locația respectivă copaci seculari. Și a funcționat așa ani la rând, fără să fie deranjat nici de autoritățile de mediu, nici de cele administrative, nici de cele judiciare. Aceleași plângeri către Poliție rămase în aer (clasate sau mușmalizate în ultimii 10 ani) vorbesc și despre alte posibile ilegalități derulate în zona localului controlat de Câine, posibil trafic de droguri sau prostituție. Acuzațiile, reale sau nu, nu au fost însă cercetate. Alte ilegalități au fost însă dovedite.