Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bihor, Cristian Ardelean, a declarat că în dosar se află plângerea ministrului Şova şi câteva acte, printre care şi cartea de vizită a lui Călin Roman.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a afirmat că cercetările se află în fază incipientă în acest caz.
„În denunţ este indicat numele unui martor care ar fi asistat la discuţii”, a adăugat Ardelean, potrivit căruia acesta va fi chemat la audieri.
Ministrul Dan Şova a declarat, joi, că a depus o plângere penală la DNA împotriva reprezentantului unei mari companii care, în timpul vizitei făcute în China, a încercat să îl mituiască pentru a obţine un contract vizând construcţia unui tronson de autostradă.
Ministrul nu a dezvăluit cine este cel care ar fi vrut să-l corupă. Surse judiciare declarau pentru gândul.info că numele omului de afaceri este Călin Roman.
Plângerea ministrului Dan Şova a fost trimisă de DNA, care şi-a declinat competenţa în acest caz, Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.
Călin Roman este directorul general al grupului de firme Selina, patronat de Beniamin Rus. Călin Roman nu a putut fi contactat, însă patronul companiei, Beniamin Rus, a declarat că acuzaţiile aduse omului de afaceri nu sunt reale.
„Călin Roman a fost într-adevăr în China. Eu trebuia să mă duc în China. Am fost invitat personal. Ştiam că merg Corlăţean şi Şova. Dacă aveam astfel de intenţii sau preocupări, mergeam şi discutam eu. Acuzaţiile care i se aduc domnului Roman nu sunt reale”, a declarat Beniamin Rus.
Grupul Selina cuprinde cinci firme – Selina S.R.L., Trameco S.A, Drumuri Bihor S.A., Selina Invest S.R.L. şi Selina Kurdistan -, specializate în construcţii, lucrări de infrastructură, transport si mecanizare, iar consorţiul are peste 1.500 de angajaţi şi peste 400 de utilaje şi echipamente, potrivit site-ului companiei.
Printre activităţile grupului se numără: construcţii civile şi industriale, restaurări de monumente istorice, lucrări de instalaţii, alimentare cu apă, canalizări, sanitare, electrice, încălzire şi climatizare, staţii de pompare şi staţii de epurare a apelor uzate, construcţii de drumuri şi autostrăzi, construcţii de poduri şi podeţe, construcţii hidrotehnice, îmbunătaţiri funciare, gospodărirea apelor, combaterea eroziunii solului, închideri de mine, ecologizări şi iazuri de decantare, transporturi şi mecanizare, închiriere utilaje, dezvoltare şi promovare imobiliară şi activităţi de turism.