Cine este preotul care l-a sfidat pe IPS Teodosie și a reclamat calitatea vinului pentru împărtășanie din biserici. În urmă cu câteva zile, preotul Mihai Sebastian Gheorghilaș, care slujește la capela Spitalului CFR Constanța, a făcut o postare care a încins spiritele în rândul internauților.
Duhovnicul a recomandat un vin liturgic importat din Grecia, despre care a spus că este cel mai bun de pe piața românească și a făcut comparație cu un altul pe care preoții îl folosesc pentru împărtășanie și despre care a spus că nu are ce să caute la Liturghie.
“Cel mai bun vin liturgic de pe piața românească, Nama Byzantino, adus direct din Grecia! Pastoral, Kagor, Lacrima numărul 5 sunt orice doar vin pentru Liturghie nu! Ca să nu mai zic și de prezentarea înaintea Domnului, cu vin roșu și dulce, cum au stabilit Părinții Bisericii!
Aviz și fraților și surorilor ce vor să își bucure mult părinții duhovnicești!
Revenind la vin, mă repet, scriu din durerea de a vedea cu ce se ajunge să se mai slujească. Alb, acru, demidulce, etc. Istoria a înregistrat chiar și palinca.
Totul ține însă de conștiință, despre cum și cu ce ne prezentăm în fața lui Dumnezeu! Cât despre firma importatoare, singurul beneficiu pe care îl am este că pot cumpăra de la ei. Ca să nu mai car vinul din Grecia!”, a scris preotul pe Facebook.
Postarea preotului a stârnit un val de reacții negative la adresa sa din partea internauților care l-au acuzat că face reclamă. Reacțiile internauților care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor l-au determinat pe preot să revină cu un update la postare.
Preotul Mihai Sebastian Gheorghilaș a explicat că rânduiala bisericească cere ca pentru împărtășanie să se folosească un vin roșu dulce pentru a fi plăcut la gust, în special copiilor.
”Nici nu am postat bine despre vinul liturgic și deja sunt luat în vizor pentru ‘reclamă’. Dragilor, când vine vorba despre ce și cum să se facă în Biserică, ‘reclama’ este în fișa postului pentru un slujitor, cât timp respectă cele lăsate de Părinti.
Revenind la vin, mă repet, scriu din durerea de a vedea cu ce se ajunge să se mai slujească. Alb, acru, demidulce, etc. Istoria a înregistrat chiar și palinca.
Totul ține însă de conștiință, despre cum și cu ce ne prezentăm în fața lui Dumnezeu! Cât despre firma importatoare, singurul beneficiu pe care îl am este că pot cumpăra de la ei. Ca să nu mai car vinul din Grecia!”, a mai scris părintele pe rețeaua de socializare.
Citește și Apelul disperat al unui preot din Buzău. Fiul lui suferă de leucemie și este în stare gravă