În scurt timp, procurorii au început să caute indicii despre presupusul criminal al femeii dispărute din Cluj-Napoca. De asemenea, poliţiştii au făcut cercetări pentru a stabili identitatea victimei şi pentru identificarea circumstanţelor în care a avut loc moartea tinerei.
Potrivit Ziua de Cluj, tânăra dată dispărută se numește Molnár Beáta (foto) și este din Târgu Mureş. Femeia a plecat din locuinţa ei din Cluj-Napoca la sfârşitul săptămânii trecute, împreună cu prietenul ei, Boné Ferenc, un bărbat de 43 de ani, înspre comuna Mărgău, localitatea Răchițele, județul Cluj, iar de atunci nu au mai dat semne de viaţă.
Cei doi au plecat cu o maşină Dacia Logan cu numere de înmatriculare de Arad, aflată în proprietatea lui Boné Ferenc. Pe drum, tânăra a postat, la un moment dat, pe reţelele de socializare o fotografie din Răchiţele, conform bihoreanul.ro.
Deocamdată, anchetatorii ştiu ce s-a întâmplat cu cel care a însoţit-o pe Molnár Beáta. Cunoscut cu antecedente violente, Boné Ferenc a fost cadru didactic al Facultății de Arte Film, Fotografie și Media de la Universitatea Maghiară Sapientia Transilvania (EMTE) din Cluj-Napoca. Locuinţa acestuia a fost percheziţionată luni de către poliţiştii clujeni.
Pe 30 iunie 2020, bărbatul a fost dat afară după ce şi-a agresat fosta iubită, în plină stradă în centrul Clujului. De altfel, potrivit portalului instanțelor de judecată, pentru acest fapt, Boné a și fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare, dar și la tratament pentru eliminarea cauzelor ce provoacă violenţa.
Camerele de supraveghere au înregistrat, atunci, atacul extrem de violent al bărbatului, care şi-a lovit victima cu pumnii şi picioarele, iar apoi a dat-o de câteva ori şi cu capul de pavaj. În urma bătăii, Boné a fost concediat, s-a ales cu dosar penal pentru loviri, a fost reţinut, iar pe numele lui s-a emis şi un ordin de restricţie.
Pe 3 martie 2021, Boné Ferenc a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani, plus 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. Totodată, instanţa i-a impus bărbatului să frecventeze un program de reintegrare socială, dar şi unul de consiliere psihologică „în vederea identificării şi eliminării cauzelor care generează violenţa” în comportamentul său.