Vineri, 30 septembrie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a luat act de demisia lui Sorin Cîmpeanu și decretul prin care i-a atribuit lui Sebastian Burduja (n.r. – actual ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării) portofoliul de la Educație.
În vârstă de 37 de ani, Sebastian Burduja a devenit cunoscut în spațiul public în 2009, când și-a lansat un ONG dedicat studenților din străinătate. La evenimentul de lansare a LSRS – Liga Studenților Români din Străinătate au luat parte persoane publice influente, precum Dan Voiculescu și Mircea Geoană.
Tatăl politicianului este Marinel Burduja, fost vicepreședinte al băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Ulterior, Burduja Sr. a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații.
Burduja Jr. a fondat în 2016 Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și a candidat ca independent pentru Camera Deputaților. A ratat șansa de a intra în Parlament, iar în 2017 și 2018 a protestat în Piața Victoriei, împotriva PSD.
În martie 2019, partidul lui Burduja a fost înghițit de PNL.
Noul ministru de la Educație a fost sprijinit de tatăl său să studieze în SUA, la Stanford şi Harvard. Ulterior, a lucrat ca asistent sau stagiar la Freeman Spogli Institute of Foreign Affairs, National Endowment for Democracy și Comisia Economică pentru Europa (UNECE) a ONU, McKinsey & Company. Ulterior, a fost consultant de management strategic la Dalberg Global Development Advisors și specialist în dezvoltare socială la Regiunea Europa și Asia Centrală la Banca Mondială.
În prezent, omul de încredere al lui Iohannis, considerat o mare speranță a partidului de guvernare, mai deține funcția de ministru la Digitalizare și cea de președinte al PNL Sector 1.