Cine este Ştefan Băişanu, propus pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul

Ştefan Băişanu a fost nominalizat pentru pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.
Filip Stan
11 sept. 2019, 14:25
Cine este Ştefan Băişanu, propus pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul

Ştefan-Alexandru Băişanu s-a născut la 3 ianuarie 1968, la Suceava, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, www.cdep.ro.

A urmat Facultatea de Filozofie – Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi (1988-1993), Universitatea Bucureşti (1998-2003), fiind licenţiat în psihopedagogie specială şi asistenţă socială, precum şi Universitatea „Gheorghe Bariţiu” din Braşov (2005-2010), obţinând o licenţă în drept.

Are certificat de analist programator din 1997. A urmat la Institutul Naţional de Administraţie un program de formare specializată destinat funcţiei Prefecturale din România (2005-2006). Este absolvent al studiilor masterale în psihologie politică şi leader ship – Universitatea Petru Andrei din Iaşi (2009-2011) şi o specializare în Dreptul administraţiei publice la aceeaşi instituţie de învăţământ (2010-2012).

Este Doctor în Filosofie, din 1999, instituţia de învăţământ coordonatoare fiind Universitatea „Al.I. Cuza” Iaşi.

În perioada 1993-1999, a fost profesor cu definitivat, titular al catedrei de ştiinţe socio-umane, la Liceul de Artă Suceava, precum şi Lector doctor la Universitatea „Pro Humanitas” Bucureşti (1998-2002).

A ocupat diferite posturi didactice la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava: Lector doctor (2002-2004) şi Conferenţiar universitar doctor (2004-prezent).

Între anii 2004-2007, a fost subprefect şi în anul 2008 prefect de Suceava.

În perioada iunie 2012-decembrie 2012, a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Are o bogată activitate ştiinţifică, publicând patru cărţi, precum şi cursuri tipărite, îndrumare, antologii, lucrări ştiinţifice, fiind, totodată, membru în câteva colective de cercetare.

Este preşedinte al fundaţiei naţionale Humanitas România – Filiala Suceava.

Are la activ participări la Conferinţe naţionale şi internaţionale: Al IV-lea Congres al Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO, Sinaia, 1-5 iunie 1995; Congresul A.S.P.L.F., editia XXIX, Nice, Franţa – „Avenir de la raison, devenir des rationalites”, 27 august-1 septembrie 2002; XXIst World Congress of Philosophy, Istanbul, Turcia, 10-17 august 2003.

Este membru al Societăţii Scriitorilor din Bucovina.

În anul 2004 a fost consilier local. Din 2009, a fost preşedinte al Filialei PNL Suceava. A fost preşedinte al comisiei de Turism a PNL şi membru în Delegaţia Permanentă a PNL. A activat în PNL până în februarie 2016, când a optat pentru Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE).

A fost deputat al Uniunii Social Liberale (USL) din partea PNL în legislatura 2012-2016. A fost vicepreşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, vicepreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Austria şi membru în Grupul de prietenie cu Ucraina.

În legislatura 2016-2020, a fost ales pe listele ALDE, fiind vicelider al Grupului parlamentar al formaţiunii până în septembrie 2019.

Este membru în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, vicepreşedinte în Comisia pentru transporturi şi infrastructură şi a fost vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii (până în iun. 2017).

Este membru în Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

Membru în Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor privind modalitatea de încheiere a unor contracte de colaborare cu terţe persoane şi a modului de angajare şi efectuarea a cheltuielilor din bani publici în executarea contractelor de colaborare la Societatea Română de Televiziune şi secretar în Comisia de anchetă privind activitatea SC Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA în perioada 2007-2018.

Citeşte şi: Dăncilă trimite la Cotroceni nominalizări de la ALDE pentru miniştrii demisionari. Tăriceanu îi ameninţă cu excluderea din ALDE

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Sute de locuri de muncă într-un județ din România. Ce mare investitor face angajări
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Noul premier eston Kristen Michal promite sprijin continuu pentru Ucraina până la „victorie”
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!