După numărarea voturilor în aproape 95% dintre secțiile de votare, Șoldan avea deja un avantaj clar, de circa 7.000 de voturi. Astfel că, încă de luni dimineață, într-o postare pe rețelele sociale, contracandidatul său, Gheorghe Flutur, și-a recunoscut înfrângerea. ”Alegătorii au întotdeauna dreptate! Având în vedere rezultatele care se prefigurează la președinția Consiliului Județean Suceava, doresc să felicit câștigătorul și să mulțumesc sucevenilor care m-au votat pe mine și echipa mea. Urez succes noii echipe și sper în dezvoltarea în continuare a județului Suceava”, a fost mesajul lui Gheorghe Flutur.
Gheorghe Șoldan, un exemplu pentru noua generație de politicieni
Ascensiunea lui Gheorghe Șoldan la conducerea Consiliului Județean Suceava este un succes personal al candidatului, dar și o dovadă a angajamentului PSD de a investi intr-o nouă generație care să guverneze pentru români.
Șoldan s-a născut pe 18 iunie 1991, în inima Bucovinei, la Cajvana, la 36 de kilometri de Suceava. A făcut liceul și facultatea în Suceava și are un Masterat în Globalizare și diplomație economică.
Iar caroera sa politică este un exemplu al faptului că atunci când îți asumi un drum cu obiective clare și nu te abați de la el, nu ai cum să nu reușești. A devenit membru PSD încă din 2008, când era elev de liceu. Apoi, după cum chiar el o spune, ”de Ia un simplu membru, am ajuns preşedinte al Ligii Elevilor, iar apoi, pe rând, președinte al Ligii Studenților și al Organizației de Tineret a PSD Suceava”, pentru ca în 2020 să fie ales deputat, fiind cel mai tânăr reprezentant al Sucevei din această postură.
Și în Parlament a continuat să fie același om dedicat. Mărturie stau cele 98 de inițiative legislative, dintre care zeci au devenit legi, Gheorghe Șoldan fiind între cei mai activi parlamentari la primul mandat.
Cum i-a convins Șoldan pe suceveni
Chiar dacă avea de învins un adversar puternic, Gheorghe Flutur, membru important al PNL, fost Ministru al Agriculturii, și aflat deja la al treilea mandat la Consiliul Județean, Gheorghe Șoldan s-a înscris în competiția electorală decis să producă schimbarea. A fost la fel de încrezător în drumul său și în faptul că viziunea și politicile PSD aplicate la nivel național, prin Guvernul Marcel Ciolacu, sau la cel local, pot să ofere județului șansa de a recupera decalajele față de alte județe.
Programul politic al lui Șoldan s-a bazat pe înțelegerea nevoilor reale ale cetățenilor și a propus soluții concrete la problemele majore cu care se confruntă locuitorii județului. Vorbim despre cele mai puține locuri de muncă, raportat la numărul de locuitori, printre cele mai mici salarii din România, cei mai mulți copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, sute de kilometri de drumuri neasfaltate, ultimul loc la fonduri europene atrase de Consiliul Județean.
”Am muncit încă din facultate, chiar și în străinătate în unele veri. Știu cum e să fii departe de cei dragi, precum miile de suceveni care sunt astăzi plecați la muncă în străinătate. Printre ei, inclusiv singurul meu frate, cu facultate și master, nevoit să plece peste hotare pentru un viitor mai bun. Cunosc și cum e să lucrezi în sectorul privat și să ai responsabilitatea unor salarii și taxe pe care să le plătești în fiecare lună… Vom fi în aceeași ECHIPĂ și vom implementa proiecte majore pentru dezvoltarea județului. De la construcția autostrăzii Pașcani – Suceava- Siret, la asfaltarea tuturor drumurilor județene, la construirea variantelor ocolitoare ale localităților Gura Humorului, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret până la dezvoltarea municipiilor și orașelor, atragerea investitorilor și crearea de noi locuri de muncă bine plătite”, a fost mesajul său către alegători.
Iar rezultatele votului din 9 iunie arată că locuitorii județului Suceava au ales să facă parte din echipa sa pentru a schimba lucrurile în bine.