Institutul pentru Politici Publice, condus de Violeta Alexandru, este unul dintre cele mai active ONG-uri ce militeaza pentru cresterea calitatii proceselor de elaborare a politicilor publice in Romania.
IPP desfasoara activitati de cercetare, de advocacy si de promovare in domenii precum: reforma administratiei publice, transparenta institutiilor, integritatea alesilor si a functionarilor, IPP este una dintre cele mai obiective dar si incisive organizatii din Romania, fiind recunoscuta ca o autoritate in domeniile sale de excelenta, potrivit prezentarii postate pe site-ul organizatiei.
Alaturi de departamentele de cercetare in domeniile sale de referinta, in cadrul IPP s-au dezvoltat, pornind de la expertiza interna, doua divizii specializate care ofera astazi servicii beneficiarilor si clientilor din sectorul public (autoritati publice centrale si locale – ministere, primarii, consilii judetene) dar si privat (camere de comert, companii, organizatii interne si internationale).
Dan Stoenescu – propus ministru delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni
Dan Stoenescu s-a născut la 4 noiembrie 1980, la Constanța. A absolvit Austin College din Texas, SUA, cu o diplomă de licență în Studii Internaționale (2003) și, în 2005, a obținut o diplomă de master în Globalizare și Dezvoltare de la Universitatea Warwick, Marea Britanie.
A mai urmat cursuri post-universitare cu specializarea Migrație Forțată și Studii asupra Refugiaților la Universitatea Americană din Cairo (2006) și are un doctorat în Științe politice, acordat de Universitatea din București (2009), tema dizertației fiind ”Naționalismul arab modern și identitate islamică după 1987”.
A urmat cursuri la European Security and Defence College la Bruxelles, Netherlands Instititute of International Relations Clingendael la Haga, Institutul Matías Romero la Ciudad de Mexico și Institutul Saifi pentru limba arabă în Beirut.
A predat cursuri la Universitatea din București și la Institutul Diplomatic Român. A scris mai multe cărți, eseuri și articole despre Lumea Arabă și Orientul Mijlociu. Interesele sale academice includ naționalismul arab, identitatea islamică, Hamas, Hezbolah și Frăția Musulmană. Pe parcursul carierei sale, a militat pentru drepturile românilor din diaspora și pentru păstrarea limbii, culturii și identității românești în afara granițelor.
A lucrat, la Cairo, la Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați și la Organizația Internațională pentru Migrație.
A lucrat, în calitate de diplomat, la Madrid și la Beirut și a fost președinte al European Union National Institutes for Culture în Liban, pentru două mandate consecutive, ca reprezentant al Institutului Cultural Român.
În 2000, s-a numărat printre fondatorii Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni și apoi a înființat Centrul pentru Educație Democratică.
Vorbește spaniolă, franceză, italiană, engleză, portugheză și arabă.
Ciprian Bucur, propus ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul. Ciprian Bucur este șef serviciu la Comisia juridică, de disciplină și Imunități din Camera Deputaților.
LISTA anunţată de DACIAN CIOLOŞ:
§ Viceprim-ministru și ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri – Costin Grigore Borc
§ Viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale si Administrației Publice – Vasile Dîncu
§ Ministerul Afacerilor Externe – Lazar Comănescu
§ Ministerul Afacerilor Interne – Petre Tobă
§ Ministerul Apărării Naționale – Mihnea Ioan Motoc
§ Ministerul Finanțelor Publice – Anca Dana Dragu Paliu
§ Ministerul Justiției – Cristina Guseth
§ Ministerul Fondurilor Europene – Aura Carmen Răducu
§ Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale – Achim Irimescu
§ Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale si Persoanelor Vârstnice – Claudia Ana Moarcăș
§ Ministrul Energiei – Victor Vlad Grigorescu
§ Ministerul Transporturilor – Costescu Marian Dan
§ Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor- Cristiana Pașca Palmer
§ Ministerul Sănătății – Andrei Baciu
§ Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice – Adrian Curaj
§ Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională – Marius-Raul Bostan
§ Ministerul Culturii – Vlad Alexandrescu
§ Ministerul Tineretului și Sportului – Elisabeta Lipă
§ Ministrul delegat pentru Consultare Publica si Dialog Social – Victoria-Violeta Alexandru
§ Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni – Dan Stoenescu
§ Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul – Ciprian Bucur
§ Șeful Cancelariei Primului ministru – Ioan Dragoș Tudorache