Dezvăluri incredibile din interiorul celui mai de temut clan din România. Cordunenii, trădaţi din interior!

Timp de patru ani, instantele de judecata iesene incearca sa gaseasca trei hoti care figureza la Evidenta Persoanei cu numele schimbate. Pentru a-i proteja de eventualele agresiuni ale clanului Corduneanu, procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata Iasi (DIICOT) Iasi au schimbat numele a trei persoane care ar fi fost obligate de membrii clanului Corduneanu sa fure pentru ei in tarile din Vestul Europei.
Iulian Tudor
02 oct. 2017, 11:40
Dezvăluri incredibile din interiorul celui mai de temut clan din România. Cordunenii, trădaţi din interior!

Oamenii legii le-au garantat protectie maxima si ca nu vor avea probleme cu membrii acestei grupari. In acest context, cei trei au acceptat sa povesteasca tot ce s-a intamplat si sa primeasca calitatea de partea vatamata cu identitate protejata. Au dat declaratie la DIICOT in anul 2011, dupa care dosarul a ajuns pe masa judecatorilor in anul 2013. De atunci, instantele au dorit audiera lor prin procedura speciala, de la distanta, prin intermediul unei transmisiuni audio-video in care sa le fie blurata fata si vocea distorsionata.

Citeşte şi Ce făcea fratele lui Adrian Corduneanu, Costel, în timp ce el primea ani grei de închisoare. Mulţi spun că asta este trădare FOTO

Nu s-a putut realiza acest lucru pentru ca nici macar procurorii nu au reusit sa-i mai gaseasca. In acest context, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis achitarea lui Marian Tiuga, zis Africanu, unul dintre membrii din esalonul doi al gruparii iesene. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Petronel Corduneanu, un lider incontestabil al acestui clan.

Acum, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iasi, iar aici judecatorii au devenit si mai interesati de soarta celor trei hoti care i-au denuntat pe Corduneni. La ultimul termen, judecatorii i-au somat pe procurori sa le trimita identitatea reala a celor trei, existand dubii cu privire la acest aspect.

Pentru 500 de euro te vinzi pe viata

Reporterii au intrat in posesia declaratiilor date la DIICOT de trei tineri despre care procurorii sustin ca ar fi fost obligati de gruparea Corduneanu sa fure in strainatate. Fiecare dintre ei ascunde o poveste dramatica si fiecare dintre ei regreta ziua in care i-au cunoscut pe membrii acestui clan.

„Eu ii cunosteam din copilarie pe fratii Corduneanu. La inceputul anului 2008 am vrut sa plec in strainatate pentru ca nu aveam bani sa-mi intretin familia. Am imprumutat suma de 500 euro de la Petronela Tiuga (fosta Corduneanu, sora cu liderii clanului – nr.), iar intelegerea cu ea a fost sa-i returnez suma de 650 euro. Am mers cu autocarul in Barcelona, Spania si am stat aproximativ o luna si jumatate. Am furat in medie, pe zi, intre 400 si 600 euro. Mare parte din banii castigati in Spania i-am trimis Petronelei Tiuga. I-am achitat datoria in primele zile de furat acolo, insa, in realitate am fost nevoit sa platesc mult mai mult. Dupa achitarea datoriei ii trimiteam suplimentar, de doua ori pe saptamana, cate 200 euro”, a spus Constantin Puscasu.

Citeşte şi Adrian Corduneanu, condamnat definitiv. Ani grei de închisoare pentru unul dintre cei mai periculoşi interlopi

Acest nume este atribuit de procurori dupa audiere, nefiid numele real. Acesta a mai sustinut ca nu mai avea nicio posibilitate sa scape de datorie, indiferent de cat de mult ar fi platit. Acesti bani pe care ii platea cu titlul de taxa de protectie, aveau denumirea de „cadouri” in exprimarea membrilor clanului.

„Nu aveam posibilitatea de a nu mai plati cadourile pentru ca aveam familia in tara, ca un fel de garantie. Petronela Tiuga imi vizita periodic rudele pentru ca eu sa stiu ca oricand li se poate intampla ceva rau. Acolo in Barcelona se afla si Marian Tiuga, sotul Petronelei Tiuga, iar acesta lucra acolo cu brigada lui”, a relatat Constantin Puscasu.

Dupa ce a fost prins de politistii spanioli, si-a mutat activitatea in mai multe orase din Germania si din Danemarca. Acolo a furat pana la finalul anului 2009. De fiecare data cand a fost prins de anchetatorii straini nu a spus ca fura pentru clanul Corduneanu din Romania.

„Victima nu a putut fi audiata în fata instantei, desi au fost efectuate numeroase demersuri în acest sens”, au declarat judecatorii de la Tribunalul Iasi.

Elvetia, raiul hotilor

George Ionescu, un alt nume inventat de procurori pentru o victima a clanului, ar fi fost racolat si exloatat in perioada 2006/2007. Aceasta victima sustine ca in Alicante, Spania, hotii din „brigada” furau in mod exclusiv de la grupurile de turisti englezi.

„Cam toti hotii care actionau pentru clanul Corduneanu au imprumutat bani de la acestia. De exemplu, la suma de 500 euro imprumutati trebuia sa restitui in scurt timp suma de 2000/3000 euro, iar in caz contrar suma se majora in fiecare zi. Brigada lui Petronela Tiuga si a lui Marian Tiuga a mai actionat in Franta, in Anemasse, in Germania, in orasele Koln, Munhen si in alte orasele mai mici. In Franta am fost cazati la hotelul Ibis. Dimineata treceam peste un parau si intram in Elvetia. Acolo ne deplasam in Geneva, unde se fura foarte bine. In Elvetia femeile umblau cu plicurile cu bani in genti, intr-un plic fiind sume cuprinse intre 800 si 2000 euro. Furam franci, dar ii schimbam la casele de schimb valutar in euro”, a povestit George Ionescu. Acesta a mai declarat ca hotii aveau procent din propriile furturi. Daca furau putin li se dadea doar 10/15 euro.

„Se comporta foarte urat si violent cu noi”

Laura Avram, o alta victima a clanului, a povestit ca in vara anului 2007 a inceput sa fure in localitatea Tarragona din Spania. „Tiuga Marian si Tiuga Petronela se comporta foarte urat si violent cu noi. Ne urmarea sa vada ce si cat furam. Mergeam la furat cate doi, daca unul fura, altul ii tinea tira, adica asigura paza sau daca victima sesiza ca i se fura bani sau bunuri, o impiedica sa-l prinda. Bunurile furate le predam la finalul zilei persoanei de care tineam. O echipa de hoti fura zilnic bunuri si bani in suma de 1000/2000 euro. Eram la mana sefilor pentru ca nu stiam limba si ne era frica de Corduneni”, a declarat Laura Avram.

Au tradat degeaba

Declaratiile acestor victime nu au fost luate in calcul de judecatorii de la Tribunalul Iasi motivat de faptul ca nu se stie nici macar daca exista sau nu aceste persoane. La dosar nu a fost depusa identitatea lor reala. Un astfel de inscris care atesta datele reale ale persoanei care a primit calitatea de persoana vatamata cu identitate protejata nu ar trebuie sa ajunga in posesia partilor din dosar, doar judecatorul fiind cel care trebuie sa-l studieze. Practic, toti cei trei au acceptat sa-i tradeze pe Corduneni fara ca declaratiile lor sa aiba vreo valoare probatorie.

„Aprecierea probelor este guvernata de principiul liberei aprecieri, iar condamnarea se dispune doar atunci când instanta are convingerea ca acuzatia a fost dovedita dincolo de orice îndoiala rezonabila. In cazul fiecareia dintre cele trei victime cu identitate protejata, instanta nu a putut stabili, verifica identitatea reala a acestora; nu au fost audiati martori care sa sustina cele declarate de victime cu privire la situatia lor personala, fiind astfel eliminata posibilitatea instantei de a aprecia credibilitatea acestora; nu a fost acordata avocatilor inculpatilor posibilitatea de a adresa întrebari martorilor. Pe de alta parte, prezumtia de nevinovatie obliga judecatorul sa dispuna întotdeauna o solutie de achitare în cazul în care din probele administrate nu rezulta, dincolo de orice dubiu rezonabil, vinovatia inculpatului; dupa administrarea întregului probatoriu, orice îndoiala în formarea convingerii organelor judiciare se interpreteaza în favoarea inculpatului”, au precizat judecatorii de la Tribunalul Iasi atunci cand au dispus achitarea in legatura cu traficarea celor trei victime cu identitate protejata.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Produsul Lidl adorat de români care este adus la raft sâmbătă, 10 august 2024. Pe vremuri se dădea pe sub mână și era rezervat oamenilor cu bani. Costă doar 4.69 lei, dar retailerul are și alte oferte și promoții
Capital.ro
Banii au ajuns deja în cont. Statul a alimentat cardurile românilor. Anunțul făcut azi, 9 august
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
CÂND VIN PENSIILE MĂRITE. Ministrul Muncii, anunţul momentului
Adevarul
EXCLUSIV. Dezvăluiri din dosarul morților suspecte de la Spitalul „Sf. Pantelimon”: „Practica era de a stabili cine trăiește și cine moare”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Mulți români fac această greșeală. Pizza nu se combină cu așa ceva
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Geta Sterp este însărcinată! Primele imagini cu ea gravidă! A făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Cea mai râvnită divă de pe ”Dorobanți” și-a găsit iubirea la Monaco! E un oligarh rus și… ”Este exact ce-mi trebuie!” Detalii senzaționale și siropoase
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Medicul Bogdan Socea și-a anunțat demisia din funcția de manager al Spitalului „Sfântul Pantelimon”! Decizia a venit la îndemnul lui Alexandru Rafila și al lui Marcel Ciolacu
Capital.ro
Rusia a fost atacată. Situație de urgență la nivel federal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Ana Birchall acuză pe Mircea Geoană de folosirea însemnelor NATO în campania electorală
MediaFlux
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în războiul din Ucraina. Oamenii sunt PANICAȚI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!