„Carnea de miel este o carne de foarte bună calitate, dacă animalul nu este foarte mic la tăiere. Este recomandat ca mielul să aibă minimum 14-15 kilograme la tăiere, iar anul acestea fiind luna mai această cerință este usor de îndeplinit.
Ideal este să fie gătit la cuptor. Mai merge și înăbușit, la grătar sau stufat, în niciun caz prăjit. Fiind carne roșie, conține fier, deci este bună în combaterea anemiei.
De asemenea, are și aport important de vitamine din complexul B și de potasiu. Carnea de miel conține acizi grași Omega 3, minerale importante precum, zinc, fosfor și calciu și doar aproximativ 35% grăsimi săturate, care ies din fibrele cărnii dacă este pregătită fără ulei.
Restul de 65% din grăsimile conținute de acestea sunt mononesaturate și polinesaturate, altfel spus cele mai sănătoase tipuri de grăsimi pentru organism”, susține conf.univ.dr. Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă și gastroenterologie, potrivit adevarul.ro
Totuși, acest tip de carne ar trebui evitat de către persoanele care au gută, au un nivel mărit de colesterol, boli cardiace, pancreatită acută sau cronică. Carnea de miel conţine purine, substanţe care formează acidul uric în organism. Acumularea de acid uric în exces şi imposibilitatea eliminării lui cauzează gută şi creşte riscul formării pietrelor la rinichi.
„Deoarece este o carne tânără, conține și destul de multe purine astfel încât persoanele ce suferă de gută ar trebuie să o evite. Carnea de miel nu este recomandată persoanelor care au afecțiuni la nivelul ficatului, rinichilor sau pancreasului. De asemenea o atenție deosebită trebuie să aibă și persoanele care au afecțiuni cardiovasculare decompensate”, avertizează medicul Alexandru Nechifor.
Chiar şi pentru cei care se bucură de o sănătate optimă se recomandă consumul moderat de carne de miel şi neapărat combinată cu salate.
Citeste si Cum arăta Iisus, de fapt. Un celebru pastor vorbeşte despre înfăţişarea Mântuitorului: …
„Trebuie să profităm de faptul că avem la dispoziție extrem de multe varietăți de salată și legume proaspete. Evident, nu trebuie să combinăm această carne cu un consum mare de ouă sau alcool. Mare atenția pentru cei care au ținut post, reluarea alimentației se face treptat pe parcursul 7-10 zile. Cheia este moderația, este foarte important sa nu facem abuz de Sfintele Sărbători Pascale”, concluzionează dr. Nechifor Alexandru