În cazul în care te-ai confruntat vreodată cu o situație nu prea plăcută, cum ar fi o inundație în apartament, cauzată de unul dintre vecini, trebuie să știi și cum trebuie să acționezi pentru a minimiza pagubele provocate.
Mai întâi, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să anunți asociația de proprietari sau administratorul blocului, apoi trebuie să le comunici despre situația și să le ceri un reprezentant pentru a evalua pagubele și pentru a lua măsuri pentru oprirea inundației.
Apoi, întocmește un proces verbal de constatare a pagubelor, pentru că acestdocument oficial va conține o descriere detaliată a daunelor și va fi semnat de tine, de vecinul responsabil și de un reprezentant al asociației de proprietari sau administratorului blocului.
Deschide telefonul și realizează fotografii sau înregistrează video-uri cu daunele provocate de inundație.
Aceste dovezi vizuale vor fi importante pentru a susține cererea ta de despăgubire în fața autorităților.
Încearcă să ajungi la o soluționare pe cale amiabilă cu vecinul.
Poate fi util să discuți cu vecinul tău responsabil pentru a găsi o modalitate de a acoperi costurile reparațiilor fără a recurge la procese lungi și costisitoare, potrivit Libertatea.ro.
De altfel, dacă nu poți ajunge la o înțelegere cu vecinul și trebuie să soluționezi problema prin intermediul instanței, este important să ai sprijinul legal adecvat pentru a-ți proteja interesele.
În cazul unei inundații la bloc provocate de vecin, responsabilitatea financiară poate fi atribuită asociației de proprietari sau administratorului blocului în funcție de circumstanțele specifice ale cazului.
Te-ar putea interesa și Poşta Română intră pe piaţa imobiliară. Compania are de închiriat spaţii comerciale, apartamente, birouri şi terenuri
Prin luarea unor măsuri rapide și adecvate, poți minimiza pagubele și poți obține despăgubiri pentru daunele suferite.