Cine preia ministerul Sănătăţii după demisia Ioanei Mihăilă. Reacţia sindicatelor TESA

Raluca Turcan părea favorită la ministerul Sănătăţii, dar acesta va ajunge în cele din urmă la UDMR, la Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.
Alina Costache
07 sept. 2021, 20:17
Cine preia ministerul Sănătăţii după demisia Ioanei Mihăilă. Reacţia sindicatelor TESA

Ministerul Sănătăţii este unul dintre cele mai importante în contexul revenirii pandemiei de coronavirus. Președintele Klaus Iohannis nu a semnat încă decretele de eliberare din funcție a celor șapte miniștri ai USR PLUS, însă acest lucru urmează să se întâmple în scurt timp, odată cu definitivarea listei miniștrilor interimari. Potrivit unor surse guvernamentale, lista viitorilor miniștri interimari suferă unele modificări față de planurile de luni seara.

Astfel, dacă inițial se vorbea despre Raluca Turcan ca interimar la Sănătate, în locul Ioanei Mihăilă, PNL și UDMR au stabilit ca acest portofoliu să fie preluat interimar de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării. De asemenea, Ministrerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va fi condus interimar de Barna Tánczos, ministrul Mediului. Inițial, în locul lui Ciprian Telemam (USRPLUS) era vehiculat interimar Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Cristian Ghinea: Guvernul trebuie refăcut. Eu sper să găsim înţelepciunea necesară
În rest, lista rămâne cea anunțată în premieră, luni seara, Romania TV. Premierul Florin Cîțu preia interimar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în locul lui Cristian Ghinea. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va fi interimar la Ministerul Economiei, în locul lui Claudiu Năsui. Ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, va prelua Ministerul Transporturilor, în locul lui Cătălin Drulă.

Ministerul Justiției este deja condus interimar de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, după demiterea lui Stelian Ion. În locul vicepremierului Dan Barna nu este nevoie de numirea unui interimar, acesta neavând un portofoliu.

Grindeanu: PSD nu intră în circul dintre PNL şi USR. Toţi trebuie să plece

Uniunea TESA din Sănătate: Şi din nou se schimbă ministrul sănătăţii / Cât va rezista şi următorul? O lună? Două? Trei? / Puţină stabilitate se poate? Să ne focusăm pe rezolvarea problemelor şi nu pe păruiala politică?

Uniunea TESA din Sănătate a transmis, marţi, un mesaj, după schimbarea ministrului Sănătăţii. ”Cât va rezista şi următorul? O lună? Două? Trei?”, au transmis sindicaliştii care cer puţină stabilitate şi rezolvarea problemelor din sistem. ”Şi din nou se schimbă ministrul sănătăţii … Nu că ar fi mai fi vreo mare pagubă…. Aproape că ne am obişnuit cu bătaia de joc politică…Mai contează cine e la ministerul sănătăţii ? Cât va rezista şi următorul? O lună? Două? Trei?”, au transmis, marţi, sindicaliştii TRSA din Sănătate.

Aceştia cer stabilitate. ”După toata această telenovelă politică cu rating mare, dar cu siguranţă şi de mare prost gust, parcă îl regretăm puţin pe Nelu Tătaru?? Puţină stabilitate se poate? Să ne focusăm pe rezolvarea problemelor din sănătate şi pe revendicările salariaţilor din sănătate şi nu pe păruiala politică … Se poate, dragi politicieni?”, au mai transmis sindicaliştii.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a demisionat, alături  toi colegii de partid, însă demisiile nu au ajuns încă la preşedintele Klaus Iohannis pentru a fi numiţi interimari.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul superb din România în care turiștii n-au voie să intre. E foarte important pentru țara noastră
Capital.ro
Zi de doliu pentru România. Adio, maestre! Maia Morgenstern e devastată
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Românii pot intra în CAPCANA taloanelor de pensii! La ce să fii FOARTE atent
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Pensionarii lui Ceaușescu. Județele în care se plătesc cele mai mari pensii din țară
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Poșta Română distribuie deciziile de recalculare a pensiilor
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...