Două manechine îmbrăcate în combinezoane montate la metroul din București au provocat dezbateri în rândul internauților. Unii cetățeni au primit cu deschidere inițiativa, unii au crezut că este vorba despre o greșeală, alții s-au arătat amuzați sau revoltați. Metrorex a oferit o explicație pe marginea acestui subiect, pentru RomâniaTV.net.
„Manechinele COVID” au fost montate pe data de 7 aprilie, la stația Eroilor, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, potrivit directorului general Metrorex, Mariana Miclăuș.
Expunerea manechinelor este legată și de un cunoscut eveniment artistic organizat anual în București.
„Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, pe 7 aprilie 2022, Metrorex în colaborare cu Art Safari a amplasat în stația de metrou Eroilor 1, sculptura artistului român Costin Ioniță intitulată ‘Omagiu adus medicilor în lupta cu virusul SARS COV-2 – COVID-19.
În contextul ultimilor 2 ani, în care virusul SARS-COV-2 a pus o presiune uriașă pe întregul personal medical, lucrarea semnată de Costin Ioniță își poartă scopul cu smerenie: acela de a evidenția eroismul și neîncetata muncă a personalului medical, printr-un tribut adus tuturor.
Cu această ocazie, Metrorex continuă acțiunile sale de promovare a culturii în stațiile metroului bucureștean. Lucrarea va rămâne în stație pe perioadă nedeterminată”, a declarat oficialul Metrorex, pentru RomâniaTV.net.
În ultimii ani, deplasarea cu mijloacele de transport în comun a devenit o alternativă dezirabilă în rândul șoferilor. În ultimele luni, oameni din fotbal precum afaceristul Valeriu Iftime și antrenorul Bogdan Lobonț, fost portar al naționalei României au recunoscut că obișnuiesc să călătorească în subteran.
„De la mine din cartier, din Aviației și până la Federație, cu mașina, am făcut cu 15 minute mai mult. Pentru mine, într-un oraș aglomerat cum este Bucureștiul, metroul este cel mai comod mijloc de locomoție. Am două minute de așteptare în stație și 20-25 de minute până la Piața Muncii”, a declarat Lobonț într-un interviu oferit recent pentru site-ul PlaySport.