Cine sunt cele cinci JUDECĂTOARE care vor superviza alegerile prezidenţiale. Au judecat DOSARE GRELE

Cele cinci judecătoare care vor face parte din Biroul Electoral Central (BEC) şi vor monitoriza alegerile prezidenţiale au dosare grele la activ, pe care le-au rezolvat.
Filip Stan
05 sept. 2014, 12:48
Cine sunt cele cinci JUDECĂTOARE care vor superviza alegerile prezidenţiale. Au judecat DOSARE GRELE

Vineri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) i-a desemnat, prin tragere la sorţi, pe cei cinci judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea preşedintelui României din 2 noiembrie 2014.

Preşedinte al BEC a fost aleasă judecătoarea Veronica Năstasie.

Cei cinci judecători care vor face parte din BEC sunt: Elena Carmen Popoiag şi Carmen Georgeta Negrilă (secţia 1 civilă), Ruxandra Monica Duţă (secţia 2 civilă), Veronica Năstăsie (secţia contencios) şi Florentina Dragomir (secţia penală).

Cele mai multe sunt judecătoare cu o bogată experienţă în dosare grele.

Florentina Dragomir a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv pe Adrian Năstase în dosarul „Trofeul Calităţii”. Tot ea a decis arestarea preventivă a lui Remus Baciu, subsecretar de stat şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, după ce a fost prins în flagrant luând o mită de 400.000 lei.

Florentina Dragomira fost mai întâi procuror la Parchetului instanţei supreme şi inspector în cadrul Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar apoi judecător la Tribunalul Bucureşti. În 2009 a promovat la Curtea de Apel Bucureşti, iar din 2011 este membru al Secţiei penale a ICCJ.

Tot la ICCJ, Dragomir a fost preşedintele completului care a dat decizia definitivă în dosarul Rafo Oneşti, prin care omul de faceri Corneliu Iacobov a fost condamnat la şapte ani de închisoare, şi a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv pe fostul procuror Maximilian Bălăşescu pentru luare de mită.

Veronica Năstasie, aleasă preşedintele BEC, a stabilit incompatibilitatea parlamentarului Sergiu Andon. A fost primul caz în care un parlamentar şi-a pierdut mandatul din cauză că a fost găsit incompatibil.

Năstasie este, în prezent, judecător la Secţia de contencios administrativ şi fiscal de la ICCJ.

Judecătoarea Ruxandra Monica Duţă, în prezent membru al Secţiei a II-a civilă de la instanţă supremă, a activat anterior la Curtea de Apel Bucureşti, în cadrul Secţiei comerciale.

Judecător în cadrul Secţiei I civilă, Elena Carmen Popoiag este magistrat în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din anul 2008, atunci când a promovat de la Tribunalul Dâmboviţa la instanţa supremă. Judecătoarea a candidat în luna iunie a acestui an la funcţia de preşedinte al Institutului Naţional al Magistraturii, însă alegerile au fost câştigate de judecătoarea Octavia Spineanu Matei, care a fost reînvestită în această funcţie.

Carmen Georgeta Negrilă, de la aceeaşi secţie, a absolvit Facultatea de Drept Bucureşti în anul 1994, şi-a început carierea la Judecătoria Sectorului 6. În anul 1999 a promovat la Tribunalul Bucureşti, iar în 2002 la Curtea de Apel Bucureşti. Actualmente judecător la Secţia I civilă a ICCJ, magistratul are o vechime de aproximativ 15 ani.

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Imagini din culise, care nu s-au difuzat la TV! Ce a putut face Gina Pistol după ce Smiley a pierdut finala Vocea României
Fanatik.ro
Ce să pui în bradul de Crăciun ca să ai parte de noroc și prosperitate în 2025. Energiile negative vor fi eliminate
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Cartea electronică de identitate care se introduce în toată România
Playtech.ro
Unde s-a născut Iisus Hristos de fapt și de ce s-ar putea să nu fie Betleem, conform...
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Ovidiu Ioanițoaia cere bani de operație. Înșelăciunea cu care hackerii păcălesc oamenii din agenda jurnalistului
wowbiz.ro
Lovitură pentru profesori! Salariile și sporurile, înghețate de la anul și asta nu e tot!
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Crăciun. Zodii care își schimbă cercul de prieteni anul viitor. Renunță la oamenii falși
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Mesajul tulburător postat de tânărul de 30 de ani din Deva înainte de a-și pune capăt zilelor. A transmis live pe Facebook, iar apoi s-a aruncat în fața mașinilor de pe un pod
Cancan.ro
Meteorologii Weather.com au modificat prognoza: Vin ninsorile în București!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
StirileBZI
Această plantă nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun! Atrage banii și bunăstarea
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Știrea momentului în Ajun de Crăciun
substantial.ro
O amuletă de argint descoperită în Germania, primele dovezi ale creștinismului la nord de Alpi
MediaFlux
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Misterul sărbătoririi numelor de Cristian și Cristina: Tradiție sau confuzie?