Trei dintre miliardarii în euro ai anului trecut au devenit anul acesta doar milionari. Este cazul lui Ion Ţiric, de exemplu, a cărui avere a scăzut în 2012 cu aproape 400 milioane de euro.
Averea lui Dinu Patriciu, potrivit celor de la Capital, a scăzut cu aproximativ 250 milioane euro.
La fel şi averea proprietarilor magazinului Unirea din Capitală, familia Adamescu. Într-un an, averea lui Dan şi Carmen Adamescu a scăzut cu aproximativ 500 milioane de euro.
România are însă şi miliardari în euro. Frank Timiş, cel care a fondat compania Gabriel Resources, care vrea să exploateze aurul de la Roşia Montană, ocupă primul loc în topul celor mai bogaţi români. Averea lui Timiş este estimată la 1,7 miliarde euro.
Şi patronul InterAgro, Ioan Niculae, se poate lăuda cu o avere de invidiat: tot aproximativ 1,7 miliarde euro.
Zoltan Teszari, patronul grupului RCS&RDS, s-a ferit mult timp de camerele foto, fiind cunoscut ca miliardarul fără chip”. Averea sa este însă cunoscută şi este estimată acum la 800 milioane euro.
Cu afaceri în energie, imobiliare şi turism, Ovidiu Tender a reuşit să strângă o avere estimată la 680 milioane euro.
Pentru fiicele mogulului media Dan Voiculescu, Camelia şi Corina, anul 2012 a însemnat o scădere a averii de aproape 300 milioane euro.
Cu afaceri în domeniul petrolier,constănţeanul Gabriel Comănescu nu a avut un an prea bun. Averea sa aproape că s-a înjumătăţit, ajungând la 550 milioane euro.
Ultimul loc în top 10 cei mai bogaţi români le aparţine fraţilor Gruia Stoica şi Vasile Didilă, cu afaceri în domeniul feroviar, care le-au adus o avere estimată la peste 500 milioane de euro.
Dan Diaconescu şi colegul său de partid, Gigi Neţoiu, sunt politicienii cărora afacerile nu le-au mai mers anul acesta şi nu au mai intrat în top 300 cei mai bogaţi romîni.