Cine sunt părinții șoferului drogat, care a ucis doi tineri la 2 Mai. Accidentul a avut loc sâmbătă dimineață, în jurul orei 05.25, când polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că pe D.N. 39, în apropierea localității Vama Veche, a avut loc un eveniment rutier.
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un tânăr de 19 ani, Matei-Vlad Pascu din București, ar fi condus un autoturism și ar fi intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe partea carosabilă.
Șoferul drogat are 19 ani, deține permis de puțin timp și provine dintr-o familie înstărită din București. Mama lui Matei-Vlad Pascu are afaceri în domeniul imobiliar, iar tatăl era pasionat de mașini și de curse off road. Tânărul se lăuda adesea pe rețelele sociale cu statutul lui privilegiat.
Un videoclip publicat recent de tatăl său îi arată pe cei doi la bordul unei decapotabile și din postare mai reiese că cei doi se aflau împreună la Vama Veche.
În urma accidentului rutier, au decedat, la fața locului, o tânără, de 20 de ani, și un tânăr, de 21 de ani. De asemenea, au mai fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani, și o tânără, de 20 de ani.
Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche.
Expertul în conducere defensivă avertizează că atunci când șoferul se urcă la volan în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor mașina devine o „armă”.
„În momentul în care ne urcăm la volan în stare de ebrietate, sub influența drogurilor, în stare de oboseală avansată, mașina devine o armă. Este echivalentul unui kalașnikov, cu care tragi la nimereală și omori sau nu omori pe cineva. Din păcate, în această dimineață, acest kalașnikov a omorât doi tineri, iar alții au fost accidentați.
Vorbim despre un inconștient la volan, care, având această armă pe mână, poate să producă orice fel de dezastru.
Ei nu au greșit cu nimic, doar că a venit un inconștient, care, aflat sub influența drogurilor, a provocat această nenorocire. Chiar dacă îl vezi, este greu să te ferești, mai ales când este un grup mai mare. Dacă ești singur, mai ai o șansă, dar grupul mai mare nu se poate feri. Ei nu au niciun fel de vină.
Societatea poate să facă două lucruri, anume conștientizarea a cât mai multor șoferi, tineri sau mai puțin tineri, prin tot felul de forme de educație și coerciția drastică, adică: Te-am prins sub influența drogurilor, ți-am anulat permisul de conducere. Nu când ai făcut accident și ai omorât doi oameni”, a spus Titi Aur, la Antena 3 CNN.