Cine sunt românii care pot rămâne fără ajutor social după alegeri. Tanczos Barna a subliniat că această problemă trebuie abordată după alegeri, deoarece astfel de măsuri nu sunt populare în timpul campaniilor electorale. Acesta a menționat că multe persoane beneficiază nemeritat de ajutoare sociale, în timp ce se eschivează de la munca în folosul comunității.
„Noi, UDMR, susţinem aplicarea principiului salariului minim european şi în România, trebuie să ajungem la un salariu minim care să facă posibilă creşterea nivelului de trai şi în familiile care nu au salarii foarte mari. În acelaşi timp, cu siguranţă, momentul trebui bine gândit, bine ales şi discutat cu patronatele, pentru că aceste salarii sunt plătite de agenţii economici şi trebuie să crească odată cu creşterea salariului minim şi eficienţa muncii, astfel încât aceste majorări să nu ducă direct către inflaţie” a declarat senatorul UDMR în emisiunea „România Politică” de la Prima News.
„Ceea ce nu are curaj Guvernul să facă este rediscutarea ajutoarelor sociale acolo unde nu își au rostul, adică pentru persoanele care nu vor să muncească și încearcă să trăiască din munca altora”, a mai spus Tanczos Barna. „Există persoane care nu muncesc nu pentru că nu ar găsi loc de muncă, ci pentru că încearcă să trăiască din ajutorul pentru copii și alte beneficii” a adăugat senatorul UDMR.
Tanczos Barna a insistat că salariul minim trebuie să crească, dar și că ajutoarele sociale trebuie gestionate mult mai rațional şi a dat exemplu persoanele care se eschivează de la munca în folosul comunității, subliniind că aceste ore de muncă ar trebui efectiv prestate și nu doar pontate pentru a primi ajutorul social. „Cred că următorul pas, după alegeri, pentru că nimeni nu face aşa ceva în campanie electorală, este o rediscutare a acelor ajutoare sociale care sunt ridicate, nemeritat, de persoane care merg cu Mercedesul dar stau la coadă la ajutorul social”, a concluzionat Tanczos Barna.