Cine va fi premier, dacă Ciolacu câștigă alegerile prezidențiale. „Am să numesc premier de la alt partid. S-a dus vremea când un singur partid politic să conducă”

Marcel Ciolacu a dezvăluit pe cine ar alege să fie pemier în locul său, în cazul în care ar reuși să câștige alegerile prezidențiale din decembrie.
Filip Stan
10 sept. 2024, 19:55
Cine va fi premier, dacă Ciolacu câștigă alegerile prezidențiale.

Marcel Ciolacu a spus că va avea o discuție în partid în vederea desemnării premierului de la un alt partic politic, nu din PSD.

”Ca model politic, eu mă uit la SUA sau Marea Britanie. Dacă voi câștiga o să am o discuție cu colegii din PSD și am să numesc un premier de la un alt partid. S-a dus vremea când un singur partid politic să conducă. Trebuie toată lumea să aibă putere de decizie”, a declarat Marcel Ciolacu la ProTV.

Citește și Dana Budeanu pune tunurile pe preşedintele României: „În zece ani, nu a ştiut să negocieze nimic, a schimbat nu ştiu câţi premieri. Singurul prim-ministru care i-a făcut treabă lui Iohannis a fost Ciolacu”

Ciolacu, despre contracandidații săi la prezidențiale

Ciolacu a spus și ce îl recomandă față de contracandidații săi la alegerile prezidențiale. Comparativ cu Nicolae Ciucă, premierul Ciolacu a spus că atuul său e că e mai dinamic. „Domnul Ciucă este un om cumsecade, ne-am înțeles bine. Amândoi am adus stabilitate României într-un moment complicat. Sunt mai dinamic decât el. Ne-am cunoscut puțin mai bine când eram viceprimar la Bacău, iar dânsul era comandant la unitatea Getica. Îmi asum, fără nicio reținere, atât lucrurile bune, cât și pe cele rele. Mă implic activ, umăr la umăr, față de membrii guvernului, poate mai mult decât a făcut dânsul“, a spus premierul.

În opinia sa, Ciolacu se consideră mai adaptat zilelor de astăzi din România decât Geoană. „Sunt mai adaptat zilelor de azi în România. A făcut prea multe concesii în trecut și a urmat o politică pe care eu nu aș fi ales-o. Mă bucur că atunci, când eram la un nivel mai mic în politică, am putut observa asta. Este un om instruit, care a învățat mult, dar are o ipocrizie pe care nu ar trebui să o aibă. Eu am ajuns premier datorită PSD și colegilor mei. Nu este o rușine. Nu am făcut nimic de care să îmi fie rușine în trecutul meu. Îl invit să demonstreze cu ce este mai bun. A avut șansa lui și ar fi trebuit să acționeze atunci când a contat, în loc să meargă la spa într-o noapte atât de importantă precum cea a alegerilor“.

Ce are Ciolacu în plus față de Elena Lasconi, președinta USR? „Este o doamnă respectată și nu voi vorbi niciodată urât despre vreo doamnă. Nu că mi-ar fi dat vreun motiv. Însă funcția pe care o vizează este una mare. Este un salt prea mare, categoric sunt mai pregătit decât ea. Am fost președintele Camerei Deputaților, am fost premier și sunt premier. În viață, ca să nu devii ridicol, nu trebuie să sari peste anumite etape“.

În ceea ce-l privește pe George Simion, „acum este agent imobiliar. Nu vreau să-l deranjez, dar este grobian, și cred că ne dorim cu toții altceva”, a mai spus Ciolacu.

Citește și Victor Ponta o demolează pe Elena Lasconi: Am crezut ca Iohannis, în 2014, a fost cel mai nepregatit candidat la președinție din istorie. Dar, din pacate, mergem in jos

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Produsul ieftin care îți face baia să strălucească de curățenie. Se găsește în orice supermarket și e simplu de folosit
Capital.ro
Ungaria e la ani lumină de România. Viktor Orban ne-a umilit. Cum ne-a dat peste nas
Playtech.ro
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
DailyBusiness
Propunere-șoc. Elevii ar putea merge la școală și sâmbăta!
Adevarul
Pensiile militare nu vor mai fi impozitate sub 3.000 de lei. De când se aplică prevederea
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Charles e cu nervii la pământ. A făcut o criză
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Soția fostului finalist de la ”Puterea Dragostei”, Gabriel Vasiliu, ucisă în Olanda! Tragedia de nedescris a avut loc în timp ce fostul concurent se află după gratii
Cancan.ro
2 români, stabiliți în Italia, au avut parte de șocul vieții lor într-un supermarket din România. Cât au plătit pentru un coș de cumpărături
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Trădare pentru Antena 1. O altă vedetă părăsește trustul și se alătură PRO TV: ”Șoc. E oficial”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Inerția trecutului: românii păstrează în vocabular sutele de mii, chiar și după 20 de ani de la denominare
MediaFlux
ROMÂNIA se pregătește să DOBOARE DRONELE RUSEȘTI! Decizie în PARLAMENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...