Există o tendinţă de subestima durata timpului cât vorbesc bărbaţii şi de a supraestima cât vorbesc femeile, spune creatorul aplicaţiei şi unul dintre fondatorii afacerii, Fredrik Eklof, scrie descopera.ro.
Gendertimer este o aplicaţie gratuită, dezvoltată în Suedia, care va contoriza cât vorbesc reprezentanţii fiecărui sex, ca durată, în timpul unor situaţii obişnuite de viaţă, precum şedinţe la locul de muncă, conversaţii în doi sau în grup şi chiar la televizor.
Citeşte şi Are 100 de ani, dar dă sfaturi despre sex. „Sexul nu mai este atât de frenetic ca acum 50 de ani…”
Eklof spune că echipa sa a dezvoltat această aplicaţie în încercarea de a ajuta colectivele de muncă şi alte grupuri ce aveau dificultăţi cu anumite persoane care aveau tendinţa de a vorbi mult prea mult în cursul întrevederilor.
Aplicaţia nu numai că arată care dintre cele două sexe vorbeşte mai mult, dar poate indica şi care anume persoane, fie ele bărbaţi ori femei, vorbesc cel mai des. Astfel, grupurile pot lua măsuri de limitare a timpului alocat celor care au tendinţa de vorbi prea mult.
Citeşte şi Sforăitul, o problemă serioasă în cuplu. Vezi cum poţi scăpa de el
Cu ocazia unei şedinţe de afaceri, spune Eklof, un grup care utiliza aplicaţia Gendertimer a avut surpriza de a descoperi că, în ciuda convingerii larg răspândite că femeile vorbesc mai mult decât bărbaţii, aceştia din urmă vorbiseră, de fapt, pe durata a 80% din timpul cât ţinuse şedinţa.