Controlul emoţiilor este adesea neglijat când se începe un regim de slăbire, care se bazează în general numai pe „aporturile şi cheltuielile calorice”. Şi acest lucru este important, dar nu suficient, în orice caz nu pentru toţi.
În cadrul unui studiu realizat la iniţiativa Asociaţiei americane de Psihologie au fost chestionaţi 1.500 din membrii săi, invitaţi să arate cum procedează cu pacienţii lor care vor să slăbească şi apoi – lucru mai complicat – cum îi fac să se menţină.
Rezultatul arată că jumătate din ei acordă la fel de multă importanţă înţelegerii şi gestionării „alimentaţiei emoţionale” (legate de stres, pierderea controlului, impulsivităţii, etc.) ca şi practicării unei activităţi fizice şi reducerii aporturilor calorice.
Mulţi au spus că au experimentat cu succes abordări cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală sau meditaţia în deplină conştiinţă, insistând pe importanţa programelor de motivare, de planificare a obiectivelor şi de sprijin emoţional. În orice caz, pentru garantarea reuşitei, cine vrea să slăbească este bine să nu se lanseze singur în această aventură, sfătuieşte passionsante.be, citat de Agerpres.