Marţi 19 iunie la ora 20,00 la Cinema Studio sunteţi invitaţi la vizionarea filmului La revedere / Goodbye. Prezentat în premieră mondială în secțiunea Un Certain Regard a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2011, unde a câștigat Premiul Juriului, La revedere / Goodbye de Mohammad Rasoulof, spune povestea unei avocate, Noura, ale cărei tentative de părăsire a Iranului sunt dejucate constant de către Putere, femeii revocându-i-se chiar și licența de exercitare a profesiei. Apelând la sentimente de teamă și disperare, regizorul Mohammad Rasoulof construiește o metaforă potrivită pentru presiunile resimțite de mulți dintre locuitorii Iranului de azi. Mohammad Rasoulof trăieşte el însuși o poveste asemănătoare, împiedicat de regimul de la Teheran, în mod oficial de la a mai face filme . În data de 20 decembrie 2010 a fost condamnat de către guvernul iranian la 6 ani de închisoare pentru „adunare, conspirație și propagandă împotriva regimului” iar Abbas Kiarostami a cerut să fie eliberat dimpreună cu un alt comdamnat din motive similare, Jafar Panahi.
Miercuri 20 iunie tot la Cinema Studio , începând cu ora 18,00 descoperiţi un Un subiect care, ne poate părea foarte familiar-Băiatul care era rege / The Boy Who Was a King al bulgarului Andrey Paounov, readuce în atenţia publicului figura lui Simeon al II-lea, declarat „ţar” al Bulgariei la vârsta de şase ani pentru ca, trei ani mai târziu, să fie izgonit din ţară de către dictatura comunistă.
De la ora 20,00 Roza / Rose al polonezului WojciechSmarzowski, întoarce publicul în timp, la finele celui de-al doilea război mondial, pentru a fi martorii haosului ce a marcat viața polonezilor din fosta Prusie de Est, aflați sub stăpânire sovietică. Aşa dar nu rataţi aceste titluri, iar mâine o să vorbimb despre filmul care va încheia prima ediţie a CINEPOLITICA.