După ce a ieşit de la Curtea de Apel Braşov, Cioacă a fost ridicat de pe stradă de poliţişti şi procurori, cu mandat de aducere şi luat cu o maşină, fiind dus la Parchetul Curţii de Apel Braşov, unde a stat aproximativ 15 minute.
Ulterior, poliţistul a fost transportat la apartamentul său de pe strada Gloriei din cartierul Tractorul, unde se presupune că ar fi avut loc uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, în urmă cu cinci ani.
Procurorii au făcut percheziţii în apartament şi au preluat noi probe, în prezenţa lui Cioacă şi a avocatei sale, Maria Vasii.
„A fost vorba de o prelevare de probe, respectiv se iau urme de pe perete, se iau substanţe. Domnii procurori, fiind o echipă nouă, au preluat acest dosar şi aveau nevoie să-şi facă propriile lămuriri înainte de a ajunge la o soluţie pe dosar. Au ţinut să vină personal să verifice apartamentul, să facă o expertiză asupra urmelor pe care le vor ridica. Nu avem nicio obiecţiune, este dreptul dânşilor să facă aceste verificări”, a spus avocata Maria Vasii, la ieşirea din apartament, în jurul orei 17.00.
Avocata a spus că procurorii au luat urme de pe perete unde ar fi fost găsite pete de sânge „care pot fi urme de peste ani” şi că este vorba „doar de nişte verificări de rutină”.
Purtătorul de cuvânt de la Parchetul instanţei supreme, Ramona Bulcu, declara corespondentului MEDIAFAX că Cioacă a fost dus la Parchetul Curţii de Apel Braşov în legătură cu dosarul în care este suspectat de uciderea Elodiei Ghinescu.
Ramona Bulcu preciza că în acest dosar „se readministrează anumite probe” şi există un nou procuror de caz, care joi a mers la Braşov.
Curtea de Apel Braşov a judecat, joi, recursul formulat de avocatul familiei Ghinescu împotriva deciziei din 26 iunie 2011 a Judecătoriei Braşov de achitare a lui Cioacă, în dosarul privind „furtul între soţi”.
Instanţa a respins atunci şi despăgubirile civile cerute de familia avocatei Elodia Ghinescu.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au finalizat, în luna august 2010, rechizitoriul poliţistului Cristian Cioacă şi au dispus trimiterea acestuia în judecată pentru „furt între soţi”.
Potrivit rechizitoriului, s-a constatat că Cioacă şi-ar fi păgubit soţia de bunuri în valoare de 500.000 de lei şi pe familia acesteia de bunuri în valoare de 200.000 de lei. Printre lucrurile revendicate de familia Ghinescu se numără decoraţii militare, fotografii vechi de familie, văl de borangic, costume naţionale, o haină de blană şi două rochii de mireasă ale Elodiei.
De asemenea, din cabinetul de avocatură al Elodiei Ghinescu au dispărut bunuri precum: cărţi de specialitate, diplome, mobilier şi laptop. Cristian Cioacă nu a oferit nicio informaţie despre locurile unde s-ar afla bunurile. Mai mult, „pe parcursul urmăririi penale, el a refuzat să colaboreze cu organele de cercetare penală”, se menţionează în rechizitoriu.
Acesta este cel de-al patrulea dosar penal al lui Cioacă, după cel în care este acuzat de omorârea soţiei sale dispărute de la domiciliu, cel pentru violarea corespondenţei prin e-mail a acesteia şi cel al cărui obiect este anularea contractului de închiriere a garsonierei din cartierul Tractorul din Braşov.
Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit, soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă fiind principalul suspect în acest caz.