Ciocniri violente între poliţie şi protestatari, la Erevan. Manifestanţii nu îl vor la putere pe preşedintele ţării

Zeci de persoane au fost rănite luni, la Erevan, capitala Armeniei, în timpul ciocnirilor între forţele de poliţie şi demonstranţi care protestează împotriva rămânerii la putere a fostului preşedinte Serj Sargsyan, propus pentru postul de premier cu puteri întărite după ce şi-a încheiat al doilea şi ultimul mandat prezidenţial.
Filip Stan
16 apr. 2018, 19:30
Ciocniri violente între poliţie şi protestatari, la Erevan. Manifestanţii nu îl vor la putere pe preşedintele ţării

Protestatarii au vrut să meargă la Parlament, după ce au mărşăluit în centrul oraşului, la apelul liderului opoziţiei, Nikol Pashinyan, şi au blocat străzile principale, a declarat un jurnalist AFP.

Împiedicaţi să avanseze de gardurile de sârmă ghimpată instalate în apropierea Parlamentului de către poliţie, protestatarii au încercat să forţeze trecerea iar poliţia a folosit grenade asurzitoare, potrivit Agerpres.

În total, 46 de persoane, printre care şi Nikol Pashinyan şi şase poliţişti, au solicitat asistenţă medicală pentru rănile provocate de sârma ghimpată şi de fragmentele de grenade asurzitoare, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

‘Suntem persoane paşnice. Scopul nostru este de a-l împiedica – fără violenţă sau recurgere la forţă – pe Serj Sargsyan să conducă ţara pentru a treia oară la rând’, a spus mai devreme Nikol Pachinian, în timp ce protestatarii scandau ‘Armenia fără Serj!’.La rândul său, Parchetul General armean a anunţat deschiderea unei anchete privind ‘tulburări masive’, informează Agerpres.

Partidul Republican aflat la putere a prezentat oficial luni în parlament candidatura lui Serj Sargsyan, 63 de ani, pentru funcţia de premier. Votul în urma căruia Serj Sargsyan ar urma să fie ales fără surpriză în această poziţie cheie în fosta republică sovietică din Caucaz este aşteptat marţi.

‘Poporul a votat Partidul Republican la alegerile legislative. Este dreptul partidului care deţine majoritatea să aleagă premierul’, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al partidului de guvernământ şi vicepreşedinte al Parlamentului armean, Eduard Charmazanov. ‘Nimeni nu ne poate împiedica mâine să votăm pentru candidatul nostru Serj Sargsyan’, a mai spus el.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Mesaje de felicitare din partea sportivilor români pentru înotătorul David Popovici, medaliat cu aur olimpic
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!