Ciolacu a spus că atunci când a fost el plecat, alături de premierul Ciucă, în Japonia, s-a încercat închirierea unei aeronave Tarom, însă din cauză că ar fi costat sute de mii de euro, s-a ales o cursă de linie în schimb.
„Presupun că au temei legal (pentru a secretiza informațiile despre costurile aeronavei, n.r.). Nu sunt eu cel care trebuie să răspund în locul Administrației Prezidențiale. Eu și colegii mei zburăm cu avioane de linie și uneori cu low cost, știți de ce, pentru că nu au escale, sunt cursele cele mai directe. Consider în continuare că toate cheltuielile publice trebuie spuse. Poate nu detaliat, poate nu pe fiecare contract, sunt lucruri care țin de contractele pe care le încheie juriștii, avocații, dar în principal cheltuielile trebuie justificate, cum e și normal. De ce s-a ajuns aici, de ce România tot vorbește despre un avion prezidențial? Nu, în România se vorbește despre un avion care să fie și la dispoziția președintelui.
Noi avem sportivi în loturi care pot merge cu un avion care este cumpărat de statul român. Avem ședințe de guvern comune, unde se poate apela la o aeronavă pe care o are statul român la dispoziție. Trebuie să hotărâm cât de mult vrem să mergem cu populismul. Ce fel de avion a decis acum președintele, cred că e cel mai în măsură să răspundă la aceste lucruri, cum a găsit varianta. Eu am fost cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă în Japonia și am cerut atunci costul închierierii unei aeronave de la Tarom. Mi s-a părut mult prea ridicat pentru această deplasare, sute de mii de euro. În acel moment am decis cu prim-ministrul și am zburat cu avion de linie”, a declarat Ciolacu, la Digi24.
Întrebat dacă se așteaptă ca Iohannis facă pubice informațiile legate de costurile deplasării în Asia, liderul PSD a spus: „Nu am întotdeauna așteptări foarte mari. Am mai așteptări de la mine”.