Ciolacu, Ciucă, Lasconi, Geoană, Orban şi Diaconescu, la Sfânta Liturghie de Sfânta Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Peste 50.000 de oameni asteptau duminică seara la coadă să se închine la moaștele Sfintei Parascheva. Peste 160.000 de oameni au trecut deja pe la raclă. Și politicienii se vor închina luni la moaște. Mai mulţi candidaţi la alegerile prezidenţiale vor fi prezenţi, luni, la manifestările religioase de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, printre aceştia numărându-se Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană, Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu.
Filip Stan
13 oct. 2024, 23:29
Ciolacu, Ciucă, Lasconi, Geoană, Orban şi Diaconescu, la Sfânta Liturghie de Sfânta Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Premierul Marcel Ciolacu şi șeful PNL, Nicolae Ciucă, vor lua parte la Sfânta Liturghie de Sfânta Parascheva, programată luni pe pietonalul din faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi, începând cu ora 9.30.

Tot în cursul zilei de luni, premierul Ciolacu va merge, de la ora 16.00, în vizită la șantierul Spitalului Regional de Urgență Iași. După vizită, va face și declarații de presă, conform prigramului oficial.

Surse liberale au afirmat pentru news.ro că şeful PNL Nicolae Ciucă va avea, la Iaşi, o întâlnire cu membrii de partid, dar va participa şi la un eveniment organizat de Primăria Iaşi.

Tot luni, la slujba de Sfânta Parascheva vor mai fi prezenţi la Catedrala Mitropolitană Elena Lasconi (USR), Mircea Geoană (independent), Ludovic Orban (Forţa Dreptei) şi Cristian Diaconescu (independent).

Citește și: Cuvioasa Parascheva 2024. Ghinion mare dacă dai bani împrumut, dacă găteşti sau dacă mănânci fructe în formă de cruce

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, candidat la prezidenţiale, a declarat duminică la Iaşi că un candidat care vine să se afişeze de Sfânta Parascheva doar în an electoral face o greşeală gravă, precizând că el a venit la Iaşi ca un pelerin oarecare şi că face acest lucru aproape în fiecare an.

”Orice candidat la preşedinţie care îşi imaginează că va culege voturi venind la Sfânta Parascheva numai în anul electoral face o greşeală gravă. Eu vin la Iaşi aproape în fiecare an, cum vin aproape în fiecare an şi de 24 ianuarie. Aici nu se culeg voturi. Nu cred că cine are păcate se poate considera absolvit numai că vine în pelerinaj. Nu astfel va lua un candidat mai multe voturi. Trebuie să se căiască, să nu mai păcătuiască. Românii vor urmări această campanie, vor urmări şi candidaţii la preşedinţie şi vor acorda votul în funcţie de câtă încredere au în fiecare candidat. Eu sunt la Iaşi ca un pelerin oarecare”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, Orban a precizat că nu face parte dintre acei candidaţi care îşi imaginează că dacă vin la Iaşi de Sfânta Parascheva pot să câştige vreun vot.

Sfânta Liturghie de Sffânta Parascheva este programată, luni dimineaţă, pe un podium amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Autorităţile se aşteaptă ca la această slujbă să asiste câteva mii de persoane.

În zona centrală a Iaşiului vor fi montate mai multe ecrane, pe care oamenii vor putea urmări slujba de la Catedrala Mitropolitană.

 

Zi liberă pe 14 octombrie, de Ziua Sfintei Cuvioase Parascheva. Elevii şi profesorii vor sta acasă

Luni, 14 octombrie, nu se vor desfășura cursuri în județul Iași. Această zi este considerată liberă pentru personalul didactic și nedidactic, conform prevederilor din Contractul colectiv de muncă.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a transmis o comunicare către toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat, subliniind importanța respectării legislației în vigoare: „Vă informăm că ziua de 14 octombrie 2024 – ziua Sfintei Cuvioase Parascheva este zi liberă, conform art. 27, alin. (4) din Contractul colectiv de muncă nr. 2027/19.12.2023, semnat la Nivelul Grupului de Unități de Învățământ Preuniversitar din județul Iași, înregistrat M.M.P.D. – D.D.S.”

DailyBusiness
Ofertele Digi RCS-RDS vor să cucerească clienții din România!
Spynews
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Bzi.ro
Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai, după despărțirea de Alexia Eram: ”Mă mut aici!”
Fanatik.ro
Loto Grecia, jocul care i-a înnebunit pe români. Cum se joacă, de fapt, și ce câștiguri sunt. Loteria de la Atena are extrageri la fiecare 5 minute
Capital.ro
Ordin direct de la Comisia Europeană. Intră în vigoare și în România. Se aplică la nivel mondial
Playtech.ro
A MURIT, la București, sub ochii a sute de oameni! Momentul când bărbatul se prăbușește în mijlocul mulțimii
DailyBusiness
700 lei virați pe card: Elevii primesc sumele din 20 noiembrie!
Adevarul
Semnul de circulație pe care nimeni nu îl știe, dar nu ar trebui ignorat niciodată
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Horoscop duminică, 13 octombrie 2024: Fecioarele vor cheltui mai mulți bani
Spynews
Xtra Night Show. Își dorește Raluca Moianu să se întoarcă în televiziune? Cu ce se ocupă fosta prezentatoare în prezent
Evz.ro
Ce trebuie să știm, de fapt, despre schimbarea cărților de identitate. Informații oficiale
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Cancan.ro
Un bărbat a murit după ce a alergat la Bucharest Marathon. Ce a pățit când a ajuns la linia de sosire
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
S-a stins un actor emblematic. A fost o legendă: Ne va fi dor de vocea ta
StirileBZI
Se dau 1.000 de euro pe lună, din 2025! Cine primește noul sprijin financiar
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să faci pentru a nu atrage ghinionul
substantial.ro
Zelenski afirmă că Rusia a primit sprijin militar din Coreea de Nord și solicită întărirea armatelor ucrainene
MediaFlux
A TREIA tentativă DE ASASINAT asupra lui TRUMP. A vrut să-l omoare la miting, cu O PUȘCĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cea mai veche biserică creștină cunoscută: unde a fost descoperită