Ciolacu, despre cazul doctoriţelor Spitalului Sf. Pantelimon acuzate de omor calificat cu premeditare: N-am crezut că se poate întâmpla aşa ceva în realitate, pentru că noi vorbim de nişte medici care trebuie să salveze vieţi, nu să omoare oameni

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, în legătură cu cazul de la Spitalul Sfântul Pantelimon unde doi medici sunt acuzaţi de procurori de omor calificat cu premeditare, că nu a crezut că se poate întâmpla aşa ceva şi medicii sunt cei care trebuie să salveze vieţi, nu să omoare oameni.
Filip Stan
08 aug. 2024, 13:01
Ciolacu, despre cazul doctoriţelor Spitalului Sf. Pantelimon acuzate de omor calificat cu premeditare: N-am crezut că se poate întâmpla aşa ceva în realitate, pentru că noi vorbim de nişte medici care trebuie să salveze vieţi, nu să omoare oameni

Premierul Marcel Ciolacu s-a arătat șocat de situaţia de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, unde două doctorițe sunt acuzate de omor calificat cu premeditare.

”Sperăm să fie şi ultimul caz de acest gen.  Aţi văzut la fel ca şi mine.  N-am crezut că se poate întâmpla aşa ceva în realitate, pentru că noi vorbim de nişte medici care trebuie să salveze vieţi, nu să omoare oameni. Mai ales nu vorbim de un omor accidental sau de malpraxis. Vorbim totuşi de omor premeditat.  Un lucru foarte grav. Ce am văzut eu ca şi desfăşurare a evenimentelor, anumite lucruri au fost sezizate mai demult, mi se pare că din aprilie, s-a trimis un control administrativ să se vadă administrativ cheltuielile şi dacă procedurile sunt respectate, pentru că, în primul rând acesta este atributul Ministerului Sărătăţii. Pe urmă am văzut că a fost un control de la Colegiul Medicilor, care au spus că nu se întâmplă nimic.  Am văzut atitudinea ministrului  când a cerut imediat ca acei manageri să-şi depună demisiile, deoarece ei erau cu concurs, nu puteau fi demişi  decât dacă acceptau această demisie de onoare şi sunt ferm convins, mai ales după comunicatul… din punctul meu de vedere de mult timp n-am văzut un comunicat atât de dur a unor magistraţi, mai ales că vorbim aici de nişte făptuitori medici.  Sunt ferm convins că încet,încet vom afla tot adevărul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Alexandru Rafila: „Raportul Colegiului Medicilor nu a constatat faptele pe care le acuză procurorii la Spitalul Pantelimon”

”Cred că România aşteaptă de la autorităţi, de la primul ministru, să nu ia decizii emoţionale. Dacă aş fi un prim-ministru care ar lua decizii emoţionale, presupun că aş fi schimbat-o şi pe doamna ministru Deca săptămâna trecută când a fost scandalul de la SNSPA.  Mă interesează să iau deciziile corecte şi îndreptăţite în funcţie de fapte. Ştiu că trăim într-o lume în care ne dorim imediat nişte vinovaţi, mai ales că suntem în nişte luni electorale. Câteodată mai vrem să acoperim cu alte lucruri alte tâmpenii făcute de către alţii, mai ales oameni politici. Părerea mea că trebuie să dăm dovadă de echilibru. Am văzut că Ministerul Sănătăţii s-a pus la dispoziţia Parchetului în totalitate, toate documentele, foştii manageri de asemenea. În justiţie se dă o decizie care nu ne convine. Eu n-am comentat niciodată o decizie a unui magistrat. Nu ne convine. Nu înseamnă că ministrul Justiţiei e vinovat. Un magistrat a luat acea decizie. Dacă vrem să trăim într-o ţară normală pe care să o construim în primul şi în primul rând pentru dumneavoastră, pentru copiii noştri, părerea mea că deciziile trebuiesc luate, îndreptăţite şi având toate detaliile”, a afirmat premierul.
Marcel Ciolacu a precizat că un ministru al Sănătăţii ar fi trebuit demis în timpul pandemiei când a luat decizii administrative care au dus la pierderi de vieţi omeneşti.
”Cu adevărat îmi doresc că toate aceste detalii în cursul acestei  săptămâni să le avem la dispoziţie pentru a lua o decizie, să vedem dacă s-a ştiut de acest lucru, dacă a fost tolerat administrativ. S-au luat decizii de către miniştri ai Sănătăţii, s-au luat decizii administrative, care au dus la pierderi de vieţi omeneşti directe. Acele decizii s-au luat după creierul lor în timpul pandemiei, iar România a avut cea mai mare mortalitate din lume, nu din Europa.  Acolo cu adevărat, un astfel de ministru trebuie demis de îndată pentru că a luat o decizie administrativă care a dus la pierderi de vieţi omeneşti. Haideţi să lăsăm ancheta să se desfăşoare. Repet am văzut Colegiul Medicilor că a făcut din punct de vedere medical o anchetă, nu administrativă cum s-au cheltuit banii sau fluxul medicamentelor. Să vedem răspunsurile de la toată lumea, dar mai ales de la Parchet care va face lumină ţinând cont că este un caz atât de grav”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Ciolacu, în scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon: „Să intre la puşcărie cei care fac aşa ceva”

Doi medici de la secţia de anestezie-terapie intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Sfântul Pantelimon din Bucureşti sunt acuzaţi de omor calificat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti de moartea unui pacient de 54 de ani căruia i-ar fi scăzut doza de noradrenalină, fapt ce a dus la decesul acestuia.

Conform anchetatorilor, pacientul a cărui moarte este anchetată a fost ţinut în spital peste o săptămână, starea i s-a agravat şi a fost transferat la ATI. După o primă reducere a dozei de noradrenalină şi după ce o asistentă a crescut din nou doza, starea pacientului s-a îmbunătăţit. Moartea a survenit celei de a doua reduceri a dozei.

„Pacientul în vârstă de 54 de ani a fost internat în spital în data de 17.03, iar pe fondul agravării stării de sănătate, a fost transferat la ATI în data de 25.03. În data de 26.03 are loc prima reducere bruscă a dozei de noradrenalină. În zilele următoare, starea pacientului s-a îmbunătăţit, el fiind chiar vizitat de familie. În data de 04.04 are loc a doua reducere a dozei de noradrenalină şi survine decesul” a transmis, joi, procurorul Alexandru Anghel.

Cei doi medici de la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Sfântu Pantelimon din Bucureşti acuzaţi de omor calificat cu premeditare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei vor fi duşi, în cursul zilei de joi, la Tribunalul Bucureşti, unde se va judeca propunerea procurorilor privind emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele lor.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât a plătit un român pentru meniul zilei la o autoservire din Eforie Nord: “Unii nu cred nici când au în fața ochilor”
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE! România e obligată. Măsura se aplică în toate statele membre
Playtech.ro
Un arbitru român la TAS aruncă bomba în cazul Sabrinei Voinea. Cel mai sumbru scenariu
DailyBusiness
Alertă la Casa Națională de Pensii. Daniel Baciu anunță cine sunt vârstnicii ar putea ajunge în instanță
Adevarul
Cele cinci cetăți dacice din România de neuitat. Cum ajungem în cele mai misterioase locuri din Munții Carpați VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Culiță Sterp, lăsat liber. Cum justifică judecătorii decizia
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Un român a comandat „meniul zilei” la „împinge tava” din Eforie Nord, pentru 25 de lei. Ce a primit să mănânce, de fapt
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Pensionarii din România primesc o dublă veste bună: Care este motivul pentru care aceștia trebuie să rămână acasă săptămâna viitoare
Capital.ro
Ucraina a blocat complet România. Decizia venită direct de peste graniță
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Alexandru Rafila nu își dă demisia în cazul Spitalului Sf. Pantelimon: ‘Este vorba de o infracțiune de omor premeditat’
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ALEGERILE din SUA! S-a AFLAT ACUM despre HARRIS și TRUMP
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!