„Noi am făcut amendamentul pentru că legile trebuiesc respectate. Mai mult, nivelul de trai în România a scăzut foarte mult, INS-ul spune acest lucru. Acuma, trebuie să hotărâm: vrem ca pensionarii să nu mai aibă niciun drept la viaţă şi… nu este o mărire extraordinară, această mărire poate fi suportată. România împrumută 1.000 de euro pe secundă. Vrem să ştim ce se întâmplă cu aceşti bani, pentru că ei nu se regăsesc în economie. Dl. Cîţu,în loc să ne dea hârtii scoase de prin sertare sau prin birouri, nici nu ştiu dacă sunt documente secrete sau nesecrete, din şedinţele de Guvern, ar trebui să ne dea explicaţii ce a făcut cu împrumuturile de până acum, cum am reuşit să ajungem la performanţa de a avea peste 40% gradul de îndatorare a României.
Am avut discuţii astăzi cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că acest amendament va trece în votul din plenul comun”, a declarat Ciolacu.
Grupul parlamentar al PSD a eliminat, printr-un amendament la proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară în 2020, formularea care indica o creştere a pensiilor cu 14%, cum a propus Executivul. Astfel majorarea va fi de 40%, cum arată Legea pensiilor. Un alt amendament al social-democraţilor prevede o creştere a salariilor profesorilor în acest an, nu din 2021, cum a vrut Guvernul.