Ciolacu, despre proiectul PNL privind pensiile militarilor: Putem veni cu ceva mult mai coerent şi nefăcut pe colţul mesei

Chiar dacă este campanie electorală, Ciolacu consideră că este nevoie de acte normative care să ţină seama de realităţi, nu de ”un concurs de propuneri populiste”.
Filip Stan
10 oct. 2024, 12:14
Ciolacu, despre proiectul PNL privind pensiile militarilor: Putem veni cu ceva mult mai coerent şi nefăcut pe colţul mesei

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, afirmă, joi, că PSD va vota proiectul de lege privind pensiile militarilor, dacă PNL îşi asumă documentul, dar crede că se poate ”un proiect mult mai coerent şi nefăcut pe colţul mesei”. Chiar dacă este campanie electorală, Ciolacu consideră că este nevoie de acte normative care să ţină seama de realităţi, nu de ”un concurs de propuneri populiste”.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi, dacă va discuta cu PNL pentru a rezolva problema pensiilor militarilor şi a declarat: ”Noi avem proiectul. Eu presupun că secretarii generali ai Guvernului or să fie intermediari între mine şi domnul preşedinte Nicolae Ciucă”.

Nicolae Ciucă, avertisment pentru alegătorii români: „Vor avea grijă să nu lase puterea într-un singur loc. Nu vrem să avem din nou PSD-ul la toate butoanele. Unde Doamne iartă-mă ajungem?””

”Eu nu am nicio problemă nici cu proiectul care este acum depus de PNL. Dacă şi-l asumă, PSD va vota acel proiect. Eu spun că putem să venim cu un proiect mult mai coerent şi nefăcut pe colţul mesei, care să ţină cont de realităţi – şi de cei care au muncit şi au ieşit la pensie, dar să ţinem cont, în special, de cei activi, mai ales în contextul acesta de securitate. Ca să fiu mai simplu în exprimare, cred că România aşteaptă ceva mai mult de la noi, chiar dacă suntem în campanie electrorală, nu un concurs de propuneri populiste”, a adăiugat liderul PSD.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a firmat, miercuri, că ”PSD rămâne partidul stat, un partid care refuză să facă dreptate românilor”, întrucât a refuzat să sprijine adoptarea în regim de urgenţă a proiectului de lege care vizează pensionarii militari.

”PNL a iniţiat un proiect de lege care aduce dreptate militarilor aflaţi în rezervă, prin eliminarea inechităţilor la pensiile acestora. Din păcate, în Parlament, colegii noştri de la PSD au blocat adoptarea acestui proiect refuzând să sprijine procedura de urgenţă”, a afirmat Ciucă.

El cataloghează ca find ”regretabil”că o astfel de iniţiativă este amânată din ”motive politice sau din orgoliu”.

Pensiile militarilor vor fi recalculate în funcție de solda primită de angajații MApN activi cu același grad

În replică, PSD a anunţat că va vota în Parlament modificările legislative care rezolvă solicitările pensionarilor militari şi a solicitat PNL să înceteze să mai folosească această categorie de pensionari în scop electoral, precizând că nu le blochează nimeni proiectele de lege.

Social-democraţii acuză că reprezentantul PNL care conduce Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor ţine la sertar un amendament privind actualizarea pensiilor militare prin raportare la soldele de grad sau la salariile cadrelor aflate în activitate.

DailyBusiness
Vești bune. Românii primesc un nou sprijin de la Guvern. Banii se alocă pe loc
Spynews
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Bzi.ro
Mario Fresh a rupt tăcerea după despărțirea de Alexia Eram! Cum a comentat artistul separarea
Fanatik.ro
Lidl bagă la raft, până pe 13 octombrie, patru produse pentru casă pe care mulți români și le doresc. Sunt la ofertă, cel mai ieftin costă 89.99 de lei, și se vor vinde imediat
Capital.ro
Durere și lacrimi. Medicul Monica Pop, despre boala sa ucigașă: Fiecare om are asta
Playtech.ro
Rafa Nadal SE RETRAGE din tenis. Campionul tocmai a făcut anunțul
DailyBusiness
Atenție! Cum sunt păcăliți românii care cumpără lapte și iaurt
Adevarul
Edilul care și-a incendiat primăria a obținut ordin de protecție împotriva secretarei: „S-a repezit cu o forță brutală în mine”
wowbiz.ro
Cătălin este șoferul de ridesharing ucis de client, după ce s-au certat! Călăul său l-a înjunghiat de zeci de ori, iar apoi a încercat să-și ascundă urmele. Doi copii au rămas acum orfani de tată
Spynews
Pepe și Raluca, fosta soție, au ajuns la tribunal! Cei doi se judecă pentru copii. Declarația exclusivă a cântărețului
Spynews
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Evz.ro
Liviu Vârciu, perderi de 1.000 de euro pe zi. Producția noului film l-a costat o avere
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
El este Cătălin, șoferul de ridesharing ucis cu 22 de lovituri de cuțit, în Snagov. Bărbatul în vârstă de 31 de ani era tatăl a doi copii
Cancan.ro
Câți lei costă o pâine cu maia la brutăria Laurei Cosoi. Românii stau zilnic la coadă!
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
RUSIA a dat ORDIN României. Avem termen doar 4 zile. Moscova ne amenință direct
StirileBZI
Se dă un nou ajutor de la stat pentru mii de persoane! Ministerul Muncii a făcut anunțul
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de Uber! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Antreprenor moldovean susține drumul european al țării sale
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Alertă: Mai multe tipuri de săpun cu substanțe toxice!