Ciolacu, după ce i s-a reproșat absența de la întâlnirea cu șefa CE: ”Domnul Ciucă trebuia să fie atent la agenda mea publică. Am avut CSAT”

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat, sâmbătă, după ce liderul PNL, Nicolae Ciucă, i-a reproșat pe Facebook absența de la întâlnirea cu șefa Comisiei Europene. ”Îmi pare rău de postarea domnului Ciucă. Dânsul doar trebuia să fie atent la agenda mea publică, eu am avut CSAT”, a subliniat Ciolacu.
Irina Dumitrescu
21 sept. 2024, 14:58
Ciolacu, după ce i s-a reproșat absența de la întâlnirea cu șefa CE: ”Domnul Ciucă trebuia să fie atent la agenda mea publică. Am avut CSAT”
foto - Inquam / Octav Ganea

Candidatul PSD la președinția României, Marcel Ciolacu, i-a dat replica lui Nicolae Ciucă, după ce acesta i-a reproșat vineri, pe Facebook, că a lipsit de la o întâlnire cu președintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen. Întrebat despre acest subiect, Ciolacu a subliniat că liderul PNL ar trebui să fie ”mai atent” la agendă publică a premierului. Mai exact, președintele PSD spune că, în ziua întâlnirii avute de șefa CE cu mai mulți premieri, el a participat la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Mai mult, a subliniat Ciolacu, discutase oricum atât cu von der Leyen, cât și cu premierii Cehiei, Poloniei și cancelarul Austriei.

Marcel Ciolacu: ”Eu nu cred că domnul Nicolae Ciucă a scris acea postare”

”Îmi pare rău de postarea domnului Ciucă, dânsul ştiind foarte bine, doar trebuia să fie atent la agenda mea publică. Am avut CSAT. Mai mult, pentru că m-aţi întrebat, am avut o discuţie cu preşedinta Von der Leyen când se deplasa spre Polonia. Am avut normal o discuţie cu primul-ministru al Poloniei şi nu în ultimul rând am avut o discuţie cu cancelarul Nehammer. Deci ne-am coordonat. A fost invitat şi premierul Cehiei. Am mers la CSAT şi am continuat totuşi să coordonez împreună cu vicepremierul Cătălin Predoiu”, a declarat Marcel Ciolacu la Cluj-Napoca, potrivit news.ro.

În același context, liderul PSD a afirmat că, în opinia lui, postarea de reproș nu a fost scrisă de Nicolae Ciucă. ”Eu nu cred că domnul Nicolae Ciucă a scris acea postare. Asta este părerea mea personală. (…) Nu i-a fost spart contul (de Facebook – n.r.), dar fiecare dintre noi avem nişte colaboratori”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și Uimitor! Cât costă un kilogram de vinete în Carrefour. Reacția Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România

În postarea lui Ciucă pe Facebook se menționa că întâlnirea șefei CE cu premierii a avut ca temă ”alocarea celor 10 miliarde de euro pentru ţările din Europa Centrală”, ca sprijin după inundații. ”România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la această întâlnire crucială”, s-a menționat în postarea liderului PNL.

Subiectul inundațiilor a fost detaliat, de altfel, și de premierul Marcel Ciolacu, în contextul lămuririlor privind reproșul lui Nicolae Ciucă.

Ciolacu a ținut să precizeze, astfel, stadiul măsurilor luate după inundaţiile din judeţul Galaţi. ”Azi de dimineaţă iarăşi am vorbit cu domnul secretar de stat Raed Arafat şi am luat decizia că în următoarele 72 de ore toate dislocările, ieri în jur de o mie, cu ministrul Apărării, în jur de trei sute, cu toate utilajele să mai rămânem 72 de ore în zona Galaţiului. Am vorbit cu preşedintele Consiliului Judeţean. Din data de 2 se va interveni în infrastructură. Deja fiind stare de alertă au putut grăbi expertizele şi selecţiile companiilor în bucătăria lor internă. Şi deja se va interveni. Ştiţi că e căzut un pod, sunt foarte multe drumuri rupte şi drumuri naţionale, şi drumuri judeţene, şi drumuri comunale.
Ajutoarele, ce am dislocat de la Rezervele Statului deja s-a dat la oamenii care au fost încercaţi de această viitură. Ministrul Apelor a mers în teritoriu, a mers şi la Vaslui şi a fost şi această alarmă pe cursul Dunării care e estimată la 8300 parcă. Avem toată informaţia. Cred că am fost mai util românilor aici, plus am avut, repet, şedinţă CSAT”, a spus premierul Ciolacu.

Citește și Ciolacu s-a întâlnit cu liderii bisericilor din Ardeal. ”Uniți în credință și speranța în viitor”

Liderul PSD a vorbit și despre controversatul subiect al demersurilor pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile parlementare. În opinia lui Ciolacu, nu este nevoie de legislație suplimentară pentru ca Iohannis să candideze.

Totuși, premierul a precizat că a cerut experților din PSD un punct de vedere pe acest subiect. ”La prima vedere, după observațiile de la Consiliul Legislativ, părerea mea, dar aștept și expertiza colegilor, este că nu e nevoie de legislație suplimentară pentru ca domnul președinte, dacă își dorește să candideze, să candideze”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat și cum ar vota PSD proiectul de lege care să permită candidatura actualului șef al statului, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Vom reuni BPN (Biroul Permanent Naţional – n.r.) în ziua de luni, pentru a lua o decizie împreună cu colegii mei, cum este corect”, a conchis candidatul PSD pentru Cotroceni.

Pe același subiect, Marcel Ciolacu spunea, vineri: ”Nu l-am votat pe Iohannis niciodată şi nici nu o să-l votez”.

Premierul a adăugat, cu același prilej, că ”în principiu este corect ca orice om să poată candida” și că ”nu trebuie cineva să obtureze un drept constituţional”.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
UE a dat ORDIN! Mașinile pe benzină și motorină sunt INTERZISE! De când NU se mai vând
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Viața la bloc. Probleme foarte mari cu panourile fotovoltaice
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore