Ciolacu, la PSD Maramureş: Acum 3 ani, eu am mers cu capul pe buturugă. Eram la fel de deprimat şi poate la fel de praf ca mulţi dintre dumneavoastră

Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat, vineri, că acum trei ani şi-a pus capul pe buturugă şi era „la fel de deprimat şi poate la fel de praf ca mulţi dintre dumneavoastră, după ce am pierdut alegerile”. „Am crezut şi împreună cu dumneavoastră am şi putut să demonstrăm că suntem în continuare capabili, că suntem în continuare cel mai mare partid din România, dar în acest moment prioritatea noastră sunt românii şi România. Restul vor veni singure de la sine”, a continuat premierul.
Filip Stan
26 ian. 2024, 17:10
Ciolacu, la PSD Maramureş: Acum 3 ani, eu am mers cu capul pe buturugă. Eram la fel de deprimat şi poate la fel de praf ca mulţi dintre dumneavoastră

Marcel Ciolacu a început organizarea PSD în teritoriu pentru anul supra-electoral. „Înţeleg că a fost o perioadă încărcată. Câteodată poate e mai bine să ne asumăm singuri şi să rezolvăm problemele. Aceşti oameni, aceşti români angrenaţi în agricultură, în transporturi, vă spun cinstit, au fost îndreptăţiţi să iasă în stradă. Mie îmi pare rău că, fiind ocupat să închid exerciţiile financiare trecute, să finalizăm cererea de plată numărul 3 (din PNRR – n.r.), să finalizăm negocierile pe RepowerEU, să scoatem 9,4% ceea ce ar fi dus Guvernul României în imposibilitatea de mări pensiile în viitorii 50 de ani, am considerat că acelea au fost priorităţile Guvernului. Pentru acele lucruri nu îmi cer scuze. Îmi cer scuze şi poate aici şi echipa mea ar fi trebuit să aibă aceste semnale dinainte ce se întâmplă. Cu adevărat, haideţi să fim corecţi, nimic nu apare din neant. Dar eu am pretenţii de la PSD, am pretenţii de la mine, am pretenţii de la echipa mea că noi mirosim lucrurile acestea înainte să se întâmple”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, la Conferinţa de alegeri a Organizaţiei Judeţene PSD Maramureş.

Marcel Ciolacu, despre candidat comun PSD-PNL la prezidenţiale: Staţi să depăşim întâi europarlamentarele, vă răspund după

El a adăugat că fermieri işi transportatorii au fost îndreptăţiţi să protesteze şi a atras atenţia că social-democraţii nu au comunicat suficient şi în mod direct oamenilor măsurile deja luate, lucru care a dus la neîncrederea şi pierderea răbdării acestora.

„Acei oameni au fost îndreptăţiţi pentru că în decursul anilor s-au strâns foarte multe lucruri. Nu neapărat lucruri de fond şi lumea nu a mai avut răbdare, lumea nu a mai crezut, chiar dacă Florin Barbu, chiar dacă Sorin Grindeanu au prins în bugetele lor sumele, chiar dacă au prins programele, chiar dacă le-au anunţat la televizor, poate insuficient, fiindcă ştim cu toţii pentru ştirile bune există publicitate. Poate noi, membrii de partid, le-am comunicat prea puţin şi ar fi trebuit să o facem în mod direct cu oamenii, oamenii nu au mai crezut, nu au mai avut răbdare. Agricultorii nu au crezut că avem toate aceste programe pe care le-am aprobat acum, în două şedinţe de Guvern, şi mai avem două în următoarea şedinţă de Guvern”, a completat Marcel Ciolacu.

Acesta a mai precizat că oamenii vor vota şi alege PSD în continuare, însă partidul trebuie să recâştige încrederea populaţiei şi să redevină ceea ce a fost mereu. Ciolacu a mai spus că nu crede că este cel mai bun preşedinte pe care l-a avut PSD şi poate în alte perioade au fost şefi ai formaţiuniii mai şcoliţi şi mai determinaţi ca el.

„Aici s-a ajuns cu neîncrederea, aici s-a ajuns atunci când promiţi mai mult decât poţi duce. Oamenii ne-au ales, oamenii ne-au votat. O să ne voteze şi o să ne aleagă în continuare. Trebuie, în schimb, să le recâştigăm încrederea, trebuie să redevenim ceea ce am fost mereu. Suntem un organism viu. Avem şi bune şi rele. Facem greşeli. Nu ştiu dacă sunt cel mai bun preşedinte de partid pe care l-a avut PSD. Nu cred. Vă spun sincer. Au fost perioade şi oameni la conducerea partidului mult mai şcoliţi, mult mai determinaţi decât mine. Ce vă pot spune cu certitudine este că eu am echipa cea mai bună pe care a avut-o vreun preşedinte de partid. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor noştri şi camarazilor noştri pentru acest lucru. Este echipa care a reclădit PSD într-un moment de cumpănă. Nu, niciodată nu am lăsat pe nimeni în urmă şi nu o să las pe nimeni în urmă”, a mai explicat liderul PSD.

Marcel Ciolacu reia tema impozitării progresive: „Trebuie să ne hotărâm, dorim să mergem cu impozitarea unică, care nu mai există nicăieri, sau să mergem cu impozitarea progresivă?”

„Cu adevărat, acum trei ani de zile eu am mers cu capul pe buturugă. Eram la fel de deprimat şi poate la fel de praf ca mulţi dintre dumneavoastră, la fel ca şi Gabi Zetea, după ce a pierdut alegerile”, a continuat el.

„Am crezut şi împreună cu dumneavoastră am şi putut să demonstrăm că suntem în continuare capabili, că suntem în continuare cel mai mare partid din România, dar în acest moment prioritatea noastră sunt românii şi România. Restul vor veni singure de la sine”; a conchis Ciolacu.

Ciolacu: Cea mai mare realizare a mea ca premier şi a Guvernului României, indiferent dacă suntem de la PSD şi PNL, este faptul că am reuşit această intrare parţială în spaţiul Schengen

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că cea mai mare realizare a sa ca premier şi a Guvernului României în integralitatea sa, indiferent dacă e vorba despre PSD sau PNL, este faptul că, într-o perioadă scurtă, a reuşit intrarea parţială a ţării noastre în spaţiul Schengen. „Până la a se lăuda toată lumea cu această realizare e drumul lung”, a adăugat el.

„Noi când am decis să intrăm la guvernare, nu a decis niciunul dintre noi pentru funcţii şi vedem costurile funcţiilor în acest moment. Nici să nu fim ipocriţi, că ne-a siluit cineva. Că de aceea faci politică, faci politică ca să guvernezi, faci politică, mai ales când eşti membru al celui mai mare partid din România, să vii cu politici publice. Sunt momente când trebuie o relaxare social-democrată, sunt momente când trebuie impozitare mai mare a capitalului pentru a aduce un echilibru. Când noi am hotărât să intrăm la guvernare România era după trei sau patru crize, în pragul unei crize sociale profunde, ceea ce ar fi dus în România la un dezechilibru macroeconomic şi la o instabilitate politică”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri la Conferinţa de alegeri a Organizaţiei Judeţene PSD Maramureş.

Liderul social-democraţilor a mai spus că nu este posibil ca investitorii străini să poată fi atraşi pentru investiţii dacă nu există stabilitate politică şi macroeconomică.

„Dacă am reuşit împreună cu partenerii de coaliţie de a aduce acest echilibru în ultima perioadă, după faimoasele guvernări de dreapta, am reuşit fiindcă am avut o stabilitate politică. Nu poţi să construieşti în nicio ţară fără stabilitate politică. Nu poţi să discuţi cu investitorii străină să vină să învestească la tine, dacă nu demonstrezi că ai o stabilitate macroeconomică şi o stabilitate politică. Este cel mai important lucru”, a completat Ciolacu.

El a subliniat că cea mai mare realizare a Guvernului României şi a sa ca premier intrarea parţială a ţării noastre în spaţiul Schengen.

„Cu adevărat, am şi eu gusturi amare, cum le aveţi şi dumneavoastră, cum le are şi Mihai Tudose. Ştiţi, victoria are întotdeauna mulţi părinţi. înfrângerea deodată devine orfană. Aşa e în politică. Cea mai mare realizare a mea ca premier şi a Guvernului României în integralitatea sa, indiferent dacă suntem de la PSD şi PNL, este faptul că într-o perioadă foarte scurtă, când nimeni nu mai credea, am reuşit această intrare parţială în spaţiul Schengen, dar până la a se lăuda toată lumea cu această realizare e drumul lung. Este o realizare a Guvernului României şi e suficient”, a mai spus liderul PSD.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Comisia Europeană ia act de hotărârile Tribunalului General al Uniunii Europene privind accesul la contractele de vaccinuri COVID-19
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'