În cadrul întrevederii, premierul a subliniat că prioritatea României, în contextul negocierilor care vor urma, „este asigurarea nediscriminatorie a drepturilor și cetățenilor români, dar și relansarea proiectului european, iar în acest sens Guvernul se bazează și pe sprijinul europarlamentarilor români„.
„Prin activitatea dumneavoastră în Parlamentul European și legătura directă cu cetățenii, sunteți în poziția de a influența în sens pozitiv toate aceste schimbări esențiale pentru viitorul Uniunii Europene. Este important, de asemenea, ca România să joace un rol activ în relansarea proiectului european și să arate că este în continuare atașată valorilor și principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, pledând pentru o Uniune mai puternică, inclusivă și integrată. În acest context este cu atât mai important să pregătim și să valorificăm preluarea și exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene în anul 2019”, a afirmat Cioloș, conform sursei citate.
Prim-ministrul a punctat totodată că este important ca România să joace un rol activ în relansarea proiectului european și să arate că este în continuare atașată valorilor și principiilor fundamentale ale UE.
Potrivit lui Cioloș, „decizia Marii Britanii de a ieși din UE poate crea și oportunități economice pentru toate statele membre, iar România va trebui să se profileze într-un mod proactiv, consistent și predictibil la nivel european pentru a beneficia de aceste oportunități”.
Printre subiectele discutate s-au mai numărat funcționarea spațiului Schengen, securitatea frontierelor externe, politica de migrație și azil, vizele pentru Canada, Republica Moldova și relația cu UE, Planul Juncker, revizuirea Cadrului Financiar Multianual post 2020.