„Așa cum am discutat la instalarea dumneavoastră, știu toată experiența și preocuparea pe care le aveți pe partea de învățământ universitar și pe partea de cercetare și nu am îndoieli că veți continua acolo proiectele bune care au fost începute”, a declarat Cioloș.
El a subliniat că o prioritate în ceea ce privește activitatea Ministerului Educației ar trebui să fie și învățământul primar și gimnazial.
„Sper să găsim timpul, energia, modalitățile ca să ne aplecăm mai mult și asupra învățământului preuniversitar, spre școala primară și gimnazială și aici v-aș ruga să pregătim noul an școlar încă de acum, după ce tragem deja primele concluzii în urma examenelor ce au avut loc, (…) să vedem ce măsuri trebuie luate peste vară ca să pregătim deja începerea noului an școlar”, a spus Dacian Cioloș.
Potrivit Agerpres, mai mult, premierul a spus că există fonduri care ar putea fi alocate școlilor din mediul rural care nu au putut fi deschise din cauza unor probleme logistice.
„Aici v-aș ruga inclusiv o discuție pe partea logistică a școlilor și mai ales a școlilor din mediul rural, o discuție cu domnul vicepremier Dîncu, pentru că avem la minister niște fonduri care erau alocate tocmai pentru asta, pentru a putea autoriza toate școlile care au elevi și care n-au putut fi deschise din cauza lipsei anumitor lucrări”, i s-a adresat Cioloș ministrului Educației.
Prim-ministrul a amintit și de pachetul legislativ dedicat formării profesionale duale.
„Totodată, știți, pachetul legislativ pentru formarea profesională duală rămâne o prioritate și obiectivul nostru ar fi să ne pregătim până în toamnă cu legislația minimă necesară încât să putem începe anul școlar pe partea aceasta de formare profesională duală, pe baze noi”, a adăugat premierul.