„Ne-am lovit și noi când am venit de acest munte, de această birocrație. Sigur, unii ne critică: ‘De ce n-ați schimbat-o?’. Am început un anumit proces, dar ne-am dat seama după câteva luni că în celelalte câteva luni care ne rămân nu-i suficient să schimbăm câteva legi ca să putem schimba sistemul pentru că știți că natura are oroare de vid. Poți să îndepărtezi ceva. Dacă nu ești capabil să pui altceva în loc care să funcționeze mai bine, buruienile acoperă din nou terenul pe care l-ai eliberat și nu-l cultivi cu altceva (…) Însă ceea ce (…) puteți face dumneavoastră care sunteți în sală, dacă ne dați o mână de ajutor, este să desțelenim terenul și să putem pune în momentul respectiv altceva în loc, o altfel de legislație, un altfel de concept al administrației (…) mai puțin birocratic, mult mai transparent, mult mai deschis, în așa fel încât pe viitor să nu mai avem doar trei-patru firme de IT care să câștige toate licitațiile din administrația publică și care, mai mult, să vină și să construiască software-uri care nu sunt compatibile între ele. Deci, creăm așa felii și insule în administrație, care nu comunică între ele„, le-a transmis premierul Cioloș participanților la lansarea programului GovITHub, potrivit Agerpres.
Acesta a spus că legislația va fi adaptată la acest nou sistem de funcționare în administrație.
„Chiar am avut zilele trecute o discuție pe păduri, pe această idee ce putem face ca să ținem sub control și să reducem acest fenomen al tăierilor ilegale și al lipsei de transparență (…) în modul în care este utilizat lemnul în România. În urma a ceea ce se întâmplă și ce se lucrează pe partea asta de IT, o să venim și cu modificări de legislație, să adaptăm legislația la acest nou sistem de a funcționa în administrație. Dar avem nevoie să avem baza asta, infrastructura asta, ca să putem schimba și legislația. Altfel degeaba schimbăm legislația, dacă nu avem un alt mecanism cu care să funcționăm„, a afirmat Cioloș.
Premierul a amintit totodată că Ministerul Mediului a lansat aplicația „Inspectorul Pădurii”, dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn și care este realizată voluntar de o persoană.