„Apa de la robinet trece prin mai multe filtre, însă acele filtre nu reţin clorul, pentru că acest gaz se introduce după ce apa a fost purificată chimic. În stadiul de purificare biologică se introduce clorul în apă. Clorul este o substanţă toxică. O parte din el se degajă din apă, însă cealaltă parte care rămâne în apă se leagă de componenţii organici ai apei şi formează trihalometani care sunt factori cancerigeni„, a declarat la România TV medicul nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi.
Specialistul recomandă să ne informăm dinainte dacă apa de la robinet conţine clor şi să folosim în schimbul ei apă din surse naturale, care se găseşte îmbuteliată la orice hipermarket.
Gospodinele care vor totuşi să folosească apa cu clor de la robinet, trebuie să ştie că există câteva trucuri de care se pot folosi pentru a mai elimina din clorul din apă.
„Înainte de a o folosi, putem să lăsam apa de la robinet câteva ore într-un vas din ceramică, ca să se degaje partea gazoasă a clorului. Ceramica are proprietatea de a mai absorbi clorul. Există, de asemenea, şi filtre care absorb clorul şi atunci putem remedia dezavantajul clorului introdus în apa, pentru a distruge contaminanţii bologici: virusuri, bacterii, ouă de paraziţi„, a conchis nutriţionistul.
CITEŞTE ŞI: Bacteriile criminale din apa de băut: Organismele care nu pot fi eliminate complet prin filtrare