Ingrediente
– 1 kg roşii
– 1 ţelină rădăcină
– 1 dovlecel
– 2 ardei roşii
– 2 morcovi
– 1 ceapă
– sare
– piper
– 2 lingurite ulei
– 100 g fulgi de ovăz
– 1 legatura pătrunjel verde
Cum se prepară
Pentru început, se curăţă şi se spală toate legumele. Se pun la fiert cu apă şi sare, la foc mic, acoperite cu un capac. Dovlecelul se pune la o jumătate de oră după ce au fiert celelalte legume, ca să nu se zdrobească, potrivit retete.unica.ro. Se verifică dacă au fiert toate legumele. Ceapa şi ţelina se dau deoparte, iar roşiile, morcovii, dovlecelul şi ardeii se pasează foarte fin cu blenderul şi se amestecă cu zeama în care au fiert.
Se pun din nou pe aragaz să mai fiarbă 20-30 de minute, să dea în câteva clocote. Se potrivesc cu sare, piper şi se mai adaugă puţin ulei. Ciorbiţa de roşii se ornează cu pătrunjel verde şi busuioc şi se serveşte cu crutoane de pâine cu usturoi. Pentru un plus de gust, poți presăra deasupra ciorbei parmezan ras sau cubulețe de brânză feta.
Cea mai bună ciorbă pe caniculă. Ciorbiță de legume a la grec, o bunătate!
Supa cremă de roșii este un preparat ușor și gustos, ideal de consumat ca aperitiv la prânz sau fel principal seara, dacă ești la dietă. Cu busuioc proaspăt și parmezan, supa cremă este o rețetă perfectă pentru vară, pregătită din legumele românești. Citește pas cu pas rețeta de supă cremă de roșii!
Rețetă supă cremă de roșii:
1. Toate legumele şi zarzavaturile se curăţă şi se spală, se taie în jumătăţi şi se pun în oala de supă. Este nevoie de un vas de aproximativ 4 l, deoarece zeama trebuie să scadă la jumătate în timpul fierberii. Se pun toate legumele la fiert și se adaugă sarea şi uleiul, iar oala se acoperă cu un capac.
Reţeta de şniţele a lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret al celebrului bucătar: „Dacă brevetam ideea, eram milionar azi!”
2. În timp ce fierb legumele, se pregătesc roşiile, ingredientul principal pentru supa cremă de roșii. Se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu mixerul ori se dau prin răzătoare.
3. Se verifică cu o furculiţă dacă s-au fiert toate legumele, iar dacă s-au fiert se scot din zeama în care au fiert pentru a se zdrobi cu blenderul până capătă consistenţa unui piure foarte fin. Piureul de legume se amestecă cu zeama şi se formează supa cremă de roșii.
4. Se adaugă şi sucul de roşii şi se pune totul la fiert să mai dea în câteva clocote.
Rețeta de supă cremă de roșii este gata. Se potriveşte cu sare după gust şi se serveşte cu crutoane de pâine, smântână şi pătrunjel. De asemenea, pentru un plus de gust, poți adăuga parmezan ras în supa cremă sau câteva fire de busuioc proaspăt.