„Ciorba ocupă prima poziţie în topul preferinţelor, fiind cel mai comandat fel de mâncare tradiţional în ultimele 12 luni. Pe locul doi se situează mititeii, iar salata de varză completează podiumul. Anul acesta, până în prezent, 1 mai a fost data în care au fost plasate cele mai multe comenzi de preparate tradiţionale, în timp ce 4 aprilie 2023 a adus anul trecut vârful de comenzi”, se arată într-un comunicat al Glovo, transmis vineri AGERPRES.
Potrivit datelor analizate de platforma de livrare, cele mai multe preparate tradiţionale româneşti se comandă în Bucureşti, Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca şi Piteşti.
De asemenea, românii preferă să comande mâncare tradiţională cel mai des la prânz, în jurul orei 12:00, iar aproximativ 30% comandă în intervalul 11:00 – 13:00, joia fiind ziua din săptămână în care se comandă cel mai mult preparate specifice româneşti. În ceea ce priveşte luna cu cel mai mare consum de preparate tradiţionale, aceasta a fost vara, în august.
Cel mai mare fan a înregistrat în aplicaţie 329 de comenzi de mâncăruri tradiţionale, arată analiza citată.
Glovo este una dintre cele mai importante aplicaţii de livrare, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri şi magazine. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 23 de ţări din Europa, Asia Centrală şi Africa.
Cu cât se vinde o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Bucureștenii au crezut că nu văd bine
Cât a ajuns să coste o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei? Târgul și-a deschis porțile joi, 28 noiembrie 2024, iar vizitatorii sunt așteptați să se înfrupte din bunătăți și să ia „pulsul” sărbătorilor de iarnă.
Multe dintre târgurile de iarnă și-au deschis porțile și sunt pregătite să primească vizitatori. Joi, 28 noiembrie 2024, s-a deschis Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, acolo unde organizatorii au pregătit un program pentru cetățenii care vin să ia „pulsul” spiritului de Crăciun.
Cu cât se vinde o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei
Tradiția merge mai departe, în fiecare an, așa că vizitatorii târgurilor au ocazia să se înfrupte din diverse preparate sau băuturi. De pildă, la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, precum și în alte spații amenajate de acest tip, pot mânca preparate tradiționale, pe listă aflându-se sarmalele, tocana cu mămăligă, ciolan afumat de porc, pomana porcului sau jumările.
De exemplu, la târgul din Sectorul 6, vizitatorii pot comanda și consuma direct o porție de sarmale. Porția conține 5 sarmale, mămăliguță și ardei iute. Pentru o singură porție, prețul este de 35 de lei. Prin comparație cu alte târguri, prețul ar putea fi considerat fabulos. De exemplu, la Târgul de Crăciun din Sibiu, o porție de 2 sarmale, cu pâine și smântână, fără mămăligă, costă tot 35 de lei. Vezi AICI alte prețuri!
O porție de 100 de grame de ciolan afumat de porc are prețul de 14 lei. Pentru 100 de grame de ceafă de porc, prețul este de 14 lei. Cei care doresc să cumpere o porție de 100 de grame de frigărui din piept de pui cu legume vor plăti 14 lei. Tot 14 lei costă 100 de grame de cârnați afumați de porc sau 100 de grame de costiță afumată de porc.
Pentru o porție de 100 de grame de păstrămioară de oaie, un vizitator al târgului plătește 20 de lei. Pentru o porție de bulz cu mămăliguță și brânză de burduf (150 gr. bulz și 100 grame brânză de burduf), prețul este de 18 lei.