Un preparat tradițional românesc face furori în rândul turiștilor străini, iar rețeta este cunoscută de puține gospodine din țara noastră. Tot mai multă lume vorbește despre această ciorbă demențială, care a devenit și marcă internațională. Asta, în urma demersurilor făcute la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).
Bucătăria tradițională românească deține o mulțime de produse gustoase, apreciate din ce în ce mai mult de turiștii care calcă pe meleagurile românești. Preparatele de casă sunt lăudate și considerate mai gustoase, comparativ cu cele din alte state. Nu de puține ori, ciorbele, tochitura sau sarmalele au făcut furori pe rețelele de socializare, fiind postate chiar de turiști străini.
Puțini sunt cei care au auzit despre ciorba ciocăneșteană, dar gustul său formidabil și aromat a ajutat-o să devină marcă internațională. Preparatul provine din Ciocănești, Bucovina și este foarte simplu și rapid de preparat. Iată și rețeta:
Ingrediente:
– morcovi;
– țelină;
– ardei;
– hribi;
– alte legume rădăcinioase;
– 1 gălbenuș de ou;
– smântână;
– păstrăv.
Citește și: Mâncarea tradițională românească pe care toți turiștii străini o comandă când ajung în țară
Mod de preparare:
Morcovii, țelina, ardeii și legumele rădăcinoase se spală și se toacă în funcție de preferință. Din aceste legume se prepară o supă. Separat, morcovul se călește cu hribi și păstrăv. Alimentele se lasă să se întrepătrundă foarte bine. Gălbenușul de ou se amestecă cu smântâna și se toarnă cu grijă în ciorbă, să nu se taie.
Pe lângă ciorba ciocăneșteană, înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, țara noastră se laudă și cu alte preparate care au devenit extrem de populare. Printre acestea regăsim papanașii, cozonacul, sarmalele, micii sau varza călită, care au ajuns pe paginile TasteAtlas, una dintre cel mai cunoscute cărți gastronomice la nivel mondial.