Cip în gulerul cămăşii, la elevi. Ţara în care s-a implementat deja această tehnologie

Cip în gulerul cămăşii, la elevi. În acest fel, sunt colectate informații despre traiectoria elevilor sau despre timpul petrecut într-o anumită zonă și apoi transferate pe o platformă de informații disponibilă administrației școlii, profesorilor și părinților.
Alina Costache
09 sept. 2021, 20:08
Cip în gulerul cămăşii, la elevi. Ţara în care s-a implementat deja această tehnologie
Cip în gulerul cămăşii, la elevi

Cip în gulerul cămăşii, la elevi. O școală elementară din Zhuhai, Guangdong, a implementat deja această tehnologie, în care elevii sunt scanați folosind cipul plasat în gulerul cămășilor lor.

De îndată ce intră pe ușa din față a școlii, profesorii, părinții și platforma de informații a școlii sunt toți anunțați în același timp că un anumit elev a intrat în campus.

În plus, traiectoria și amprenta istorică a elevilor școlii, precum și timpul petrecut într-o anumită zonă, pot fi vizualizate de părinți și școală prin intermediul platformei de informații de pe telefonul mobil.

Cip în gulerul cămăşii, la elevi

O altă funcție a acestei uniforme școlare digitale este posibilitatea de a putea intra în contact cu părinții. „Uniformele digitale le permit acum să interacționeze cu părinții lor” folosind tablete instalate în holurile unității. „Acest lucru scade dramatic volumul de muncă pentru profesori”, care sunt uneori văzuți ca „mesageri”, a spus directorul școlii, potrivit Aleph News.

Platforma are și funcții precum declarația de sănătate, calcularea concediilor și evaluarea prezenței.

Citeşte şi: Serbările din prima zi de școală, transmise online. Ministrul Educaţiei: „Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online”

Scenariile după care va începe şcoala, pe 13 septembrie

Şcoala începe pe 13 septembrie, iar cele două scenarii care se vor aplica de luni pentru fiecare instituţie de învăţământ din România sunt asemănătoare cu cele din anul anterior școlar, diferenţa fiind limita de la care se trece în scenariul 2, De această dată este vorba de depășirea ratei de 6 cazuri de îmbolnăvire Covid-19 la 1.000 de locuitori în localitate.

Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației „pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, consultat de Edupedu.ro, va fi prezentat de autorități miercuri, 1 septembrie, cu 12 zile înainte de a începe şcoala, în conferință de presă comună Ioana Mihăilă – Sorin Cîmpeanu, conform anunțului făcut de Ministerul Educației. (Citeşte AICI mai multe detalii)

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'