Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a comentat la o postare pe Facebook care făcea referire la opţiunile pe care le are, după ce PNL a decis să negocieze guvernarea cu PSD.
Postarea vorbea despre demisia din partid – care ar duce la pierderea mandatului – sau opoziţie pe faţă la deciziile pe care le iau liberalii, care ar duce, însă, la pierderea finanţării de la bugetul de stat.
”M-am gândit. Şi mă gândesc. Ceea ce mă ţine este că fără mine, şi ştiu ce vorbesc, alianţa pe Bucureşti s-ar destrăma în câteva zile. Nicuşor Dan ar fi pe nicăieri în acest context şi 3 ani ar trece degeaba. Reflectez”, a scris Ciucu, potrivit News.ro.
Ciucu a vorbit, la Pro TV, mai pe larg despre coaliţiea pe Bucureşti dintre primarul general, primarii de sector şi consilierii generali, care sunt, în majoritate, de la PNL şi USR, plus Nicuşor Dan, teoretic independent.
„Au fost niște probleme de comunicare, care încep să se rezolve. Nicușor Dan este mult mai atent la PNL și la mine și la reformele pe care le-am propus pentru primăria Capitalei.
În Sectorul 6 am o relație destul de bună cu USR. Luăm deciziile împreună. Viceprimarii USR PLUS sunt permanenți informați pe care o luăm. Sunt parte a deciziei. De asta nu avem probleme în sectorul 6. Au în atribuire 5 din 9 instituții pe care le are primăria Sectorului 6. În acest moment Nicușor Dan încearcă să aplice aceleași principii.
În acest moment, pentru că mă cunosc cu Vlad Voiculescu, l-am rugat să avem aceste întâlniri și să facem ceea ce se cheamă ”confidence building”. Există probleme între primarul general și USR PLUS. Este vorba despre delegarea competențelor către viceprimarul USR PLUS. Au existat tensiuni și cu PNL. Dacă nu ar fi această alianță, ar fi trei ani pierduți. Acești ani sunt fundamentali pentru a pune Bucureștiul pe baze solide. Să-l arunci pe Nicușor Dan în brațele PSD nu este o alternativă.”, a spus Ciucu într-un interviu de miercuri.
Mai mulţi lideri PNL nu au dorit să îşi exprime deloc opţiunea în privinţa unei guvernări cu PSD, în şedinţa de luni seara a conducerii partidului, în timp ce 48 au fost clar în favoarea unei guvernări cu PSD.
Interesant este că nici preşedintele partidului, Florin Cîţu, nu şi-a exprimat explicit votul, deşi el este cel care a cerut colegilor să se pronunţe în legătură cu o negociere cu PSD.
S-au opus unei negocieri cu PSD Organizaţia Bucureşti, prin vocea lui Ciprian Ciucu, filiala Sector 1, prin Sebastian Burduja, Sectorul 6, Tulcea, Vrancea, Dâmboviţa, Giurgiu, Covasna, Bistriţa, Braşov, Brăila, Ludovic Orban, Antonel Tănase.
Au fost şi lideri care nu au dorit să se exprime, precum Marcel Vela de la Caraş-Severin, Gigel Ştirbu, de la Olt, Eugen Pîrvulescu, de la Teleorman, sau Doljul, Harghita şi Galaţiul.