Circ la Spitalul Județean din Oradea. O doctoriță îndrăgostită încurcă diagnosticele și tratamentele, dar își și hărțuiește colegele: „Visez să facem dragoste o viață întreagă”

Antonia Cun, medic radiolog la Spitalul Județean Oradea, a băgat „în boală” colegii și colegele din unitate. Femeia nu doar că nu își vede de atribuțiile de serviciu, dar chiar a ajuns să își hărțuiască unele colege de care susține că este îndrăgostită.
Filip Stan
27 iun. 2024, 09:18
Circ la Spitalul Județean din Oradea. O doctoriță îndrăgostită încurcă diagnosticele și tratamentele, dar își și hărțuiește colegele: „Visez să facem dragoste o viață întreagă”

Absolventă de Litere, Conservator și Medicină, Antonia Cun face vâlvă pe secția de Radiologie a Spitalului Județean Oradea. Femeia i-a dedicat uneia dintre colegele de care s-a îndrăgostit un roman erotic, iar alteia un volum de poezii în care vorbește despre aceasta ca „un vis tulburător, iubire arzândă, un gând năucitor”. Grav este că medicul încurcă diagnosticele, iar colegii săi se tem să își lase pacienții în grija ei.

Citește și: Cine e frumoasa doctoriță ucisă de soțul gelos în Hunedoara. Bărbatul nu a putut să accepte despărțirea de parteneră

O doctoriță îndrăgostită din Oradea încurcă diagnosticele și își hărțuiește colegele

O secție a Spitalului Județean din Oradea a devenit scena unui real circ, însă unul prost. O doctoriță își exasperează colegele cu declarații de dragoste, atât prin viu grai, cât și în online, în timpul orelor de serviciu. Din cauza acestor pasiuni nebune, femeia a ajuns să comită greșeli profesionale grave, ce pot pune sănătatea și chiar viața pacienților în pericol.

La 41 de ani, Antonia Cun are 41 de ani și se mândrește că a absolvit trei facultăți. Femeia este fiica deja celebrei Emilia Cun, și ea medic de profesie, care, împreună cu alți patru medici din Comisia de Expertiză a Casei Județene de Pensii, a primit într-o singură lună șpăgi de la 272 de pacienți pentru a-i pensiona pe caz de boală. Femeia a fost condamnată de Tribunalul Bihor la 3 ani de închisoare cu suspendare, interzicându-i-se totodată să mai profeseze, dar în toamna anului trecut a scăpat de pedepse în urma deciziei Curții Constituționale care au interpretat prescripția în favoarea inculpaților.

Ironia face ca dr. Antonia Cun să se adreseze publicației Bihoreanul.ro de nu mai puțin de 33 de ori în curs de aproximativ o lună pentru a denunța faptul că este persecutată de dr. Liana Toc, șefă a secției Radiologie-Imagistică a spitalului, „agresoarea” fiind, de fapt, una dintre marile iubiri ale femeii „hărțuite”. Antonia Cun o acuză pe Liana Toc de faptul că i-ar fi schimbat diagnostice, motiv pentru care i-a făcut atât o plângere penală, cât și o plângere la Colegiul Medicilor, și i-ar fi interzis să mai efectueze investigații tip CT și RMN.

Antonia Cun susține că Liana Toc ar persecuta-o din cauză că este geloasă pe o altă colegă, cu care „victima” ar fi avut o relație.

„Dorește să mă deprofesionalizez și să mă ratez ca medic deoarece nu mă suportă… Are ură și ranchiună pe mine deoarece apreciez extrem de mult o colegă care m-a învățat CT cât am fost rezidentă… Posibil i s-a pus pata pe mine și posibil să se fi îndrăgostit de mine romantic și de frumusețea mea și de aceea mă torturează psihic, deoarece știe cât de mult o apreciez pe colega noastră… Doresc demisia din șefia de secție a acestei doamne doctor care îmi face viața un calvar… Este un pericol atât pentru mine, cât și pentru pacienți, și e posibil să mă lucreze împreună (n.r. – dr. Toc și „dr. Cristiana”), ambele dorind să mă distrugă”, arată dr. Antonia Cun într-unul dintre mesajele adresate sursei menționate.

Problemele cu medicul radiolog ar fi început, spun colegii, în 2020, din timpul pandemiei. Atunci, de frica virusului, și-a luat 3 luni de concediu și a cerut să fie mutată pe altă secție, unde pericolul infectării era mai mic. După revenirea pe secția de Radiologie, comportamentul său i-a șocat pe toți.

„A început să posteze pe Facebook și pe TikTok, de multe ori din spital, în timpul serviciului, tot felul de declarații de dragoste pentru o colegă despre care afirma că în rezidențiat i-ar fi fost mentor”. „Te iubesc, soarele meu!”, „Ești atât de frumoasă, visez să facem dragoste o viață întreagă”, îi transmitea Antonia Cun „Cristianei”.

Aceasta din urmă, însă, respinge vehement orice relație sau apropiere cu Antonia Cun: „Bineînțeles că nu am avut nicio relație, dimpotrivă, îmi stârnește repulsie. Dacă un bărbat m-ar fi hărțuit așa, aș fi mers la Poliție”. Colegii au crezut că medicul se va opri, însă în loc să o facă, a transformat-o pe Cristiana în personajul principal al unui roman de dragoste intitulat „Asta, pentru că m-ai iubit”.

„Colegei mele, fostului meu mentor, iubita mea, unică în viața mea”, „Te iubesc pentru totdeauna”, „Esența vieții mele, altarul sentimentelor mele pure și sublime”, „De la flirt, ținut de mână, îmbrățișări pasionale cu rostogoliri una peste alta pe canapele, pe jos, de la atingeri și mângâieri care culminau cu plăceri extatice până la actul dragostei care reprezenta apogeul senzațiilor și sentimentelor duse până la epuizare”, „Antonia nu își putea închipui viața decât în spital, lucrând alături de iubirea vieții ei, dr. Cristiana”, sunt câteva rânduri din prezentarea pe care autoarea o face pe propriul site cărții dedicate „iubitei” sale.

Mai mult, Antonia și-a anunțat și public dragostea, descriind presupusa relație pe Facebook și pe TikTok: „Medic primar radiolog dr. Cristiana, viața noastră bate orice film pasional de dragoste!!!! Tu m-ai făcut actor, eu te-am făcut regizor!”. În încercarea de a scăpa de Antonia, Cristiana i-a contactat acesteia soțul, un reputat cardiolog, arătându-i și mesajele primite de la femeie. Totul a culminat cu un divorț, iar de aici, medicul radiolog și-a schimbat discursul la adresa „iubitei” sale, atacându-și, în paralel, și fostul partener de viață, numindu-l „mascul agresiv”, „monstru”, „jeg”.

„Medic primar radiolog dr. Cristiana, să știi că eu sunt cu 12 ani mai tânără decât tine, sunt frumoasă, aveai pe cine să iubești cu vârf și îndesat, dar nu m-ai iubit. Ai fost doar atrasă fizic de mine, îmi spuneai cât de senzuală sunt în timp ce mă iubeai fizic (…) ca apoi să-ți bați joc de mine cu mesajele de iubire pe care ți le-am scris și le-ai arătat fostului meu soț și colegilor care m-au crezut nebună… Te dau la presă!”, a fost un mesaj postat de Antonia Cun pe Facebook.

După „despărțirea” de „dr. Cristiana”, Antonia Cun și-a mutat fixația asupra șefei secției, dr. Liana Toc, mai în vârstă decât ea cu mai bine de 25 de ani.

„Ești steaua și Luceafărul meu!… Dacă te-ai lăsa, te-aș iubi toată viața și mai presus de ea!!… Există ceva ce mi-aș dori mult și anume să te am în viața mea și să te iubesc, să fii prințesa și iubita zilelor mele atâta timp cât voi trăi. Nu mai iubesc pe altcineva decât pe tine. A existat mai demult o persoană în viața mea dar pe care am uitat-o complet și nici nu vreau să-mi mai amintesc de ea. Este un capitol încheiat… Te iubesc, te ador, te prețuiesc, ești neliniștea mea până când vei fi pentru totdeauna iubita mea… Te-aș face cea mai fericită femeie din lumea întreagă. Ți-aș aduce și Soarele și Luna de pe Cer!”, i-a scris Antonia Cun șefei sale, căreia i-a dedicat chiar și un volum de poezii de amor: „Liana, așa numita Li – o mare dragoste dintotdeauna, nerostită până acum”.

Potrivit dr. Toc, Antonia Cun a început s-o bombardeze cu mesaje de iubire anul trecut, după ce, la evaluarea profesională i-a acordat doar calificativul „satisfăcător”, cu note de 2 și 3 din 5 la toți indicatorii: „Când i-am dat fișa de evaluare, a semnat-o fără să aibă obiecții. Ulterior, însă, a intentat spitalului un proces civil pentru anularea calificativului”, spune șefa secției de Radiologie, care mai susține că ar fi încercat să o ajute să își îndrepte greșelile prin vorbă bună: „Am descoperit că făcea greșeli flagrante, punea diagnostice complet greșite, și i le-am corectat, ceea ce era de datoria mea ca șefă de secție. Am chemat-o la discuții, i-am explicat și, într-o primă fază, a acceptat că a greșit. Apoi, și-a schimbat atitudinea și mi-a făcut plângere penală pentru falsuri în documente medicale”.

Cert este că diverși medici de diferite specialități – oncologi, chirurgi, interniști și alții – nu își mai trimit la ea bolnavii pentru investigații radiologice. „Unei paciente i-a diagnosticat metastaze la ficat și la rinichi. Femeia era terminată până a primit a doua opinie, care a infirmat rezultatele dr. Cun. Altei paciente i-a diagnosticat o tumoră la genunchi, dar nici vorbă de așa ceva. În astfel de situații, pacienții suferă șocuri psihice greu de depășit”, spune un medic.

Acuzând, însă, nu atât greșelile, cât purtarea Antoniei Cun, în iunie 2023 toți ceilalți 16 medici ai secției au sesizat Comisia de Disciplină a spitalului, reclamând că „are un comportament inadecvat, mergând până la hărțuire sexuală prin postări repetate pe rețelele de socializare, cu discutarea fanteziilor sexuale, ceea ce are ca efect crearea unui mediu jignitor și degradant”.

După ce i-a audiat atât pe ei, cât și pe dr. Cun, în august 2023 Comisia a conchis că aceasta a încălcat 10 prevederi ale Regulamentului spitalului și a propus să i se rezilieze contractul de muncă: „Faptele denotă indiferență față de angajator și de bunul mers al activității, constituie abateri disciplinare grave și, avându-se în vedere și comportarea generală în serviciu a salariatului, și consecințele, propune sancționarea salariatului cu sancțiunea reglementată prin art. 248, al. 1, lit. e din Codul Muncii, respectiv desfacerea disciplinară a contractului de muncă”.

S-au încercat multe metode de a „scăpa” de doctorița îndrăgostită: mustrare, avertisment, procese, comisii disciplinare, plângeri, chiar și evaluîri psihologice, însă nimic nu a fost îndeajuns pentru ca Antonia Cun să fie plecată din spital.

Raportul Comisiei de Disciplină a Spitalului Județean a consemnat că nu doar „dr. Cristiana” și Liana Toc ar fi fost hărțuite de Antonia Cun, ci și o altă doctoriță din secția de Radiologie. O complimenta și pe aceasta obsesiv, iar apoi, fiindcă i-a respins avansurile, a anunțat-o că „te urăsc de moarte”. În apărarea sa, Antonia Cun a susținut că „își face datoria ca un medic devotat și este respectuoasă față de colegi și pacienți”, pretinzând în continuare că a avut „o relație serioasă” cu „dr. Cristiana”, chiar dacă aceasta „nu o mai recunoaște”.

Raportul care propune concedierea dr. Cun consemnează că medicii din secția de Radiologie „s-au săturat de atmosfera” pe care aceasta a generat-o, care a afectat „desfășurarea normală a activității, încrederea și climatul de lucru”.

În urma unei anchete jurnalistice, dar și disciplinare, Comisia spitalului a decis ca Antonia Cun să fie sancționată în cel mai dur mod posibil, ca o premieră din 1990 încoace, și anume cu concedierea.

Citește și: O doctoriță cunoscută a murit subit la doar 48 de ani. Apropiații sunt în stare de șoc

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Animalul crescut de români, dar care ajunge mai mereu la export. Statul îți dă 100 de euro pe exemplar dacă îl ai în curte. Puțini oameni cunosc schema financiară
Capital.ro
Ajutor pentru românii de la BLOC. Statul plătește 750 lei. Banii până la 31 decembrie
Playtech.ro
ȘOC! Familia Ciolacu, nași de cununie pentru Anda Adam. Rochia nașei a atras TOATE privirile
DailyBusiness
Statul face concurență băncilor! Ce randament au în 2024 titlurile de stat
Adevarul
EXCLUSIV. Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale: „Nu mai pot fi spectator și să văd cum se duce țara-n cap“
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc
Cancan.ro
Dezvăluiri de impact în cazul celor trei tineri români care au murit în Italia. Ce a scos la iveală telefonul Patriziei Cormos, tânăra de 20 de ani prinsă de viitură
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
EXCLUSIV: Imagini cu Alexandra în rochie de mireasă. Părinții au decis să o înmormânteze în rochie albă pe fata care a fost ucisă cu sălbăticie de propriul iubit
Capital.ro
ILEGAL pentru proprietarii de teren din România. Nu poți crește asta. Te arestează pe loc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
substantial.ro
Kristen Michal, desemnat prim-ministru al Estoniei după demisia Kajei Kallas
MediaFlux
Putin AMENINȚĂ România! Pregătește o CONFRUNTARE DIRECTĂ
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?