Preşedintele CNS Cartel ALFA, Bogdan Iuliu Hossu, a fost prezent şi le-a transmis protestatarilor că îi susţine în demersul lor.
”De fapt dumneavoastră sunteţi forţa şi dacă nu veţi rămâne uniţi, solidari, veţi pierde. La ora actuală este o bătălie cruntă între proprietar şi salariaţi, dumneavoastră sunteţi dependenţi de solidaritate unitară. Vreau să vă spun că toată confederaţia este alături de dumneavoastră (…). La ora actuală, angajatorii spun: nu sunteţi dispuşi să acceptaţi, vom găsi alţii. Trebuie să arătăm că alţii nu există, nu există alţii care să accepte condiţii inacceptabile, atât de muncă, dar mai ales privind salariul”, a spus Hossu.
Conform CNS Cartel ALFA Dâmboviţa, 365 de salariaţi ai societăţii AsoCromsteel din Târgovişte, din 500, se află de o săptămână în grevă generală solicitând condiţii mai bune de muncă şi salarii mai mari.
”La nivelul companiei, în urma transferului de contribuţii, 460 de salariaţi (peste 90%) au salariul minim pe economie. Aceştia lucrează în condiţii de muncă care duc la boli profesionale grave şi intoxicări cu crom sau mercur”, se arată într-un comunicat al CNS Cartel ALFA Dâmboviţa.
Conform sursei citate, revendicările principale ale greviştilor sunt: creşterea tuturor salariilor cu 500 lei şi indexarea lor cu inflaţia în luna ianuarie 2019; o grilă se salarizare care să cuprindă coeficienţi de ierarhizare la nivel de unitate şi promovarea anuală a 35% din numărul de salariaţi; acordarea sporului de vechime în muncă, între 5 % şi 25 %; spor de 20 % pentru salariaţii care lucrează în sectorul galvanizare, de 15% pentru restul halelor de producţie unde este prezentă noxa crom, mercur sau zgomot, şi 10 % pentru salariaţii care tranzitează aceste locuri de muncă în timpul procesului tehnologic.
Aso Cromsteel face parte din grupul Aso H&P, lider mondial în producţia de bară şi ţeavă cromată, iar societatea are la Târgovişte aproximativ 500 de salariaţi.