Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal a fost închisă temporar pentru eliberarea gabaritului căii ferate de copacii căzuţi între staţiile Dârste – Timişu de Sus (firul II) şi Timişu de Sus – Predeal (firul II, firul I fiind închis pentru lucrări de reabilitare), informează Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, printr-un comunicat remis Agerpres.
Echipele feroviare aflate la faţa locului au intervenit cu drezine pantograf pentru tăierea copacilor căzuţi. Trenul IR 1645 care circulă în relaţia Bucureşti Nord – Tg Mureş a staţionar în gara Predeal de la ora 13,25.
În total, au fost şapte trenuri care au rămas în gările Predeal şi Braşov, în aşteptarea remedierii situaţiei. „Încă se mai lucrează în momentul acesta. Pe anumite tronsoane, călătorii au fost transferaţi dintr-un tren în altul, iar uneori locomotivele electrice au fost schimbate cu locomotive Diesel deoarece căderile copacilor au afectat liniile electrice”, a declarat marţi seara Ramona Mănescu, la România TV.
În ce priveşte transportul maritim şi fluvial, porturile Constanţa, Midia şi Năvodari au fost închise şi vor rămâne închise şi în cursul nopţii dintre marţi şi miercuri. „Nimeni nu iese şi nimeni nu intră din aceste porturi întrucât avem o avertizare de furtună pe mare pentru această noapte”, a precizat Mănescu.
Citeşte şi Incidente în trafic în toată ţara: Drumuri inundate şi circulaţie întreruptă pe mai multe şosele
În prima parte a acestei zile, echipele de intervenţie au îndepărtat copacii căzuţi în gabaritul căii ferate la intrare în staţia Grădinari şi între staţiile Crivina – Periş şi Chiajna – Grădinari. Mai mult, şi pe ruta Bucureşti-Videle au fost probleme.
„Vorbim despre circulaţia între Bucureşti-Videle, blocată timp de 2 ore. Doi copaci au căzut peste firele de înaltă tensiune. Situaţia a fost remediată. Tot din cauza unui copac căzut, se intervine în continuare în zona Chiajna-Grădinari. Pe Bucureşti-Mogoşoaia nu au trecut trenuri de pasageri şi sperăm să eliberăm linia”, a declarat, la România TV, Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.
Traficul feroviar pe raza judeţelor afectate de vremea nefavorabilă se desfăşoară în condiţii de ploi abundente, ninsoare şi vânt puternic.
De asemenea, toate porturile navale şi fluviale din judeţul Constanţa au fost închise, marţi dimineaţă, din cauza vântului puternic. O navă de croazieră cu aproximativ 500 de pasageri la bord, care trebuia să acosteze în Portul Constanţa, a fost redirecţionată, din cauza furtunii, în portul bulgăresc Nessebar.
Citeşte şi VREME de COŞMAR în Capitală: Trafic PARALIZAT, copaci rupţi, maşini distruse şi străzi inundate