Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri. Avertismentul Poliţiei Rutiere. UPDATE

Pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti- Constanţa, DN1 Ploieşti-Bucureşti, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ploaie şi vânt puternic. Infotrafic le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, ţinând cont de fenomenul de acvaplanare.
Alina Costache
12 oct. 2015, 05:37
Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri. Avertismentul Poliţiei Rutiere. UPDATE

UPDATE 14.00: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (14:15), nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile. Precizăm că, în judeţul Suceava, a fost ridicată restricția impusă pe DN17A Sadova – Marginea pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN 1. În județul Vâlcea, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a unui viaduct, circulația rutieră pe DN7 este restricționată pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 (ieșirea din localitatea Călimănești către Sibiu). Traficul rutier se desfășoară alternativ, pe o singură cale, fiind dirijat de piloți de circulație pe timpul zilei și semaforizat pe timpul nopții. Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, vânt, viscol) trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto. În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

UPDATE ORA 10.00: Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că pe mai multe drumuri naţionale se circulă îngreunat din cauza ploii şi a vântului puternic, iar pe unele sectoare rutiere sunt condiţii de formare a poleiului. Conducătorii de autovehicule sunt rugaţi ca atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta etc.). De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să echipeze automobilul cu pneuri corespunzătoare, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum. Operatorii de transport care deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele şi pe drumurile stabilite. Referitor la circulaţia în condiţii de ploaie, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri. De asemenea, vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier şi, ca atare, atenţionăm cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic. Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. Nu în ultimul rând, conducatorii auto începatori sunt rugaţi să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile.

Pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti- Constanţa, DN1 Ploieşti-Bucureşti, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ploaie şi vânt puternic. Infotrafic le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, ţinând cont de fenomenul de acvaplanare.

În judeţul Suceava, a fost ridicată restricția impusă pe DN17A Sadova – Marginea pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. De asemenea, date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, vânt, viscol) trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto. În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

DailyBusiness
Românii vor plăti rate mai mari. ROBOR a urcat la 5,58% pe an
Spynews
”Ei știu că noi aveam un plan”. Ce mesaj le transmite Adriana Bahmuțeanu copiilor ei. Vedeta luptă în continuare să îi ia acasă, după moartea lui Silviu Prigoană
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Locul unic din România unde au fost ascunse adevărate minuni ale naturii. Tunelurile spectaculoase din subteran duceau la uriașe comori de aur
Capital.ro
Marea actriță a României a MURIT. Viața sa, un adevărat film: Fie iertată și neuitată!
Playtech.ro
Cum a arătat rochia de mireasă a Danielei Iliescu. Toți și-au dat coate când au văzut-o!
DailyBusiness
Se schimbă legislația. Se confiscă plăcuțele de înmatriculare și certificatul mașinii
Adevarul
Povestea tânărului care a ajuns milionar la 24 de ani. De ce a ales să se mute în Dubai: „Oamenii nu mă tratează diferit aici. Sunt un pește mic într-un iaz foarte mare”
wowbiz.ro
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui tati»"
Spynews
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima dată în 2003
Spynews
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Evz.ro
Mari schimbări la Aeroportul Otopeni. Transformare totală
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
kanald.ro
Culiță Sterp și Daniela s-au căsătorit! Cei doi vor deveni părinți pentru a doua oară
Cancan.ro
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Mașinile au interzis pe aceste drumuri din România. Decizia se aplică deja de vineri, 15 noiembrie
StirileBZI
Așa trebuie îți reglezi termopanele pe modul de iarnă! Vei avea mai multă căldură
Prosport.ro
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
stirilekanald.ro
Cine e, de fapt, polițistul spânzurat în Valea Nucarilor: Era îmbrăcat în haine civile, nu în uniformă
substantial.ro
Schimbări în echipa națională de fotbal a României înaintea meciului cu Cipru din Liga Națiunilor
MediaFlux
PENALITĂȚI pentru ROMÂNII care STAU la BLOC! Proprietarii au 30 de ZILE la DISPOZIȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Povești pierdute” din masacrul din Glencoe, descoperite în timpul săpăturilor arheologice