Cîrstoiu menţine suspansul privind retragerea şi acuză că este supus „unei masive campanii de manipulare şi dezinformare”. Robert Negoiţă nu ar spune „nu” unei propuneri de a candida la Primăria Capitalei

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu a anunţat momentan că vrea să organizeze conferința de presă solicitată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pentru a lămuri acuzațiile de incompatibilitate care i-au fost aduse şi se apără prin postări pe Facebook.
Filip Stan
18 apr. 2024, 18:39
Cîrstoiu menţine suspansul privind retragerea şi acuză că este supus

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, reafirmă, într-o postare pe Facebook, că este supus ”unei masive campanii de manipulare şi dezinformare”. El prezintă un fragment dintr-o conversaţie pe WhatsApp cu un pacient, susţinând că aceasta demonstrează că pacienţii nu erau direcţionaţi către clinica privată Anemona, ceea ce, în opinia sa, contrazice investigaţia jurnalistică din care rezulta că pacienţii săi erau trimişi la clinica privată. Cîrstoiu nu precizează la care dintre cele patru cazuri prezentate de jurnalişti se referă, menţionând doar ”acel pacient”.

Surse: Cătălin Cîrstoiu nu vrea să se retragă de la Primăria Capitalei. Premierul Ciolacu e așteptat să aibă o discuție cu el. „Nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații”
Patru pacienţi au povestit pentru HotNews.ro cum au ajuns să plătească sume de sute şi de mii de lei la clinica Anemona. Doi dintre ei se operaseră la Spitalul Universitar la dr. Cătălin Cîrstoiu, iar schimbarea locului de tratament de la stat la privat s-a făcut prin mesaje de la rezidenţi. Un altul îl căutase pe medic la stat şi a fost îndrumat la privat, tot prin mesaje, pentru un consult la Anemona. Toţi patru mărturisesc că, ajunşi la Anemona, au fost consultaţi sau trataţi de dr. Cătălin Cîrstoiu. Ei au oferit redacţiei mesajele şi documentele de plată, a relatat Hotnews.ro, care a prezentat mai multe conversaţii pe WhatsApp din perioada februarie 2022 – octombrie 2023.

”Pentru a înţelege de ce afirm că sunt supus unei masive campanii de manipulare şi dezinformare din partea Hotnews, vă prezint din celebra conversaţie, aparent incriminatorie, un fragment pe care l-au ascuns deliberat. Acest fragment dovedeşte exact opusul a ceea ce susţinea articolul, în mod mincinos şi mârşav. Acel pacient nu doar că nu a fost direcţionat la vreo clinică privată pentru consultaţii, ci exact opusul, a fost trimis la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Am obturat pasajele legate de diagnostic si nume, din motive lesne de înţeles”, a scris Cîrstoiu joi pe Facebook.

Controverse noi în plin scandal al incompatibilității lui Cătălin Cîrstoiu. Politicienii au luat foc! Stolojan: „E o ciupercărie cu consultațiile la privat. Trebuie să explice, altfel va fi ciuca bătăilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, în contextul acuzaţiilor care i se aduc medicului Cătălin Cîrstoiu, că ar trebui făcută o declaraţie pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituţiile publice, că nu direcţionează pacienţi la privat şi trebuie stabilite şi nişte sancţiuni care să poată să fie aplicabile. El a mai spus, despre legalitatea ca un medic să pună parafa pe un document al unei clinici la care nu este angajat, că trebuie să întrebăm la Colegiul Medicilor dar că, în principiu, un medic care are dreptul de libera practică poate să parafeze un document, însă e nevoie de o precizare în numele cărei instituţii parafează documentul medical respectiv. Afirmaţiile ministrului sunt făcute în contextul în care medicul Cătălin Cîrstoiu, manager al Spitalului Universitar şi candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, este acuzat că a trimis pacienţi la clinica privată a soţiei sale şi că a acordat consultaţii la acea clinică, ceea ce il plasează în stituaţie de incompatibilitate.

Premierul şi liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, întrebat dacă ia în calcul retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu de la Primăria Capitalei, că nu a avut o astfel de discuţie cu preşedintele PNL Nicolae Ciucă şi nici cu Cîrstoiu, sau vreo discuţie de a veni cu alt candidat. Acesta a mai spus că primul pas ar fi ca medicul Cîrstoiu să organizeze o conferinţă de presă în care să răspundă acuzaţiilor care i se aduc. „Domnul Cîrstoiu nu este trimis în judecată. Nimeni nu a trimis un organ de cercetare penală, ceva în ceea ce îl priveşte pe domnul Cîrstoiu”, a mai punctat Ciolacu.

 

Robert Negoiță anunță că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere acest lucru

Primarul Sectorului 3 a anunțat joi într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei, dacă PSD îi cere acest lucru  „Bucureștiul este capitala țării, în ultimii 4 ani a suferit foarte mult de subdezvoltare. Noi trebuie să dăm dovadă de mare responsabilitate. În consecință da, chiar dacă până acum am refuzat categoric, dacă partidul o cere, da”, a declarat Robert Negoiță.

„Am avut mai multe discuții, n-aș vrea să dau detalii, m-aș opri doar la această știre. Eu nu mă opun. Atâta vreme cât se consideră că pot fi de folos în prezent, pentru că Bucureștiul este important pentru noi toți. Au fost discuții inclusiv în alianță. Până în acest moment nu e o decizie luată, dar în continuare sunt discuții”, a mai spus acesta.

„Când se vor lua deciziile, foarte probabil vor fi anunțate. Nu sunt eu în măsură să iau eu aceste decizii. Eu doar mi-am exprimat disponibilitatea”, a adăugat primarul Sectorului 3.

Campanie electorală în stilul anilor 90. Candidatul PSD, bătut cu biciul de fratele primarului PNL: „Provocat şi nervos, i-a dat două bice”

Medicul Cătălin Cîrstoiu refuză să organizeze conferința de presă solicitată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pentru a lămuri acuzațiile de incompatibilitate care i-au fost aduse.

Candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirma, miercuri seară, că nu este în incompatibilitate şi susţine că simte în continuare susţinerea celor doi lideri ai coaliţiei, Marcel Ciolacu (PSD) şi Nicolae Ciucă (PNL).

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Felul românesc de mâncare pe care spaniolii au început să-l adore. Cei care îl gustă vor neapărat rețeta
Capital.ro
A VENIT ORDIN direct de la poliție. Șoferii români au total INTERZIS. Se aplică până pe 9 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Clarificări în scandalul Drugtest! Informații importante pentru toți șoferii!
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Topul celor mai slabe filme. Cineaștii au rămas profund dezamăgiți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
România devine o MARE FORȚĂ în Europa. Planul care se pregătește CHIAR ACUM: Va fi noul combustibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Noi date în cazul copilului care ar fi fost mușcat de o femeie pe plaja din Năvodari
MediaFlux
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!