Cîrstoiu: Piedone cred că e singurul primar care nu mi-a răspuns niciodată la telefon. Probabil că plimba roaba. Sunt mult mai şarmant decât domnul Piedone. Nicuşor Dan e inteligent, dar un primar de nota 4

Managerul Spitalului Universitar Bucureşti, Cătălin Cîrstoiu, candidat PSD-PNL la Primăria Capitalei, a vorbit în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, despre contracandidaţii săi, dar a dezvălkuit că putea să fie şi ministrul Sănătăţii
Filip Stan
30 mart. 2024, 12:55
Cîrstoiu: Piedone cred că e singurul primar care nu mi-a răspuns niciodată la telefon. Probabil că plimba roaba. Sunt mult mai şarmant decât domnul Piedone. Nicuşor Dan e inteligent, dar un primar de nota 4

Despre Nicuşor Dan, Cîrstoiu spune că e un om inteligent, dar „un primar de nota 4”. În privinţa lui Cristian Popescu Piedone, medicul spune că acesta e singurul primar care nu i-a răspuns niciodată la telefon. „Sunt mult mai şarmant decât domnul Piedone”, mai spune candidatul PSD-PNL.

Cîrstoiu a povestit că Primăria nu a asigurat în niciun fel plata utilităţilor spitalului, cu toaletează pomii, nu face nimic pe spaţiile Primăriei care deservesc spitalul, nu a strâns nici măcar zăpada. „Cel puţin la Spitalul Universitar nu am simţit prezenţa domnului primar. Ba, mai mult, cred că este singurul primar de sector care nu mi-a răspuns niciodată la telefon. Probabil că plimba roaba, probabil. În schimb ce pot să vă spun este că domnul primar Ciucu de fiecare dată ne-a asigurat tot sprijinul”, a afirmat Cîrstoiu.

El spune că Primăria sectorului 5 nu a oferit niciun fel de ajutor Spitalului Universitar atunci când preşedintele Comisiei Europene şi o delegaţie de la Bruxelles a vizitat spitalul, ajutorul venind din partea primarului sectorului 6.
El spune că susţinătorii „şi ai PSD-ului, şi ai PNL-ului sunt de partea” sa.

„Sunt mult mai şarmant decât domnul Piedone”, mai spune Cîrstoiu. Despre Nicuşor Dan, Cîrstoiu spune că e un om inteligent dar „un primar de nota 4”.
„Si am dat note toată viaţa mea”, adaugă Cîrstoiu, în acest context. Acesta a evitat, în schimb, să noteze activitatea Gabrielei Firea ca primar, spunând: „notele le ţin doare pentru elevii corigenţi”.
Cîrstoiu mai spune şi că nu crede în sondajele de opinie: „Dacă ar fi să cred în sondaje, v-aş spune: Hai să nu mai face alegeri de azi, hai să punem oameni în funcţii publice după cum arată sondajele”.

Cătălin Cîrstoiu este de părere că cele şase sectoare ale Capitalei nu ar trebui desfiinţate: Bucureştiul ar trebui condus de şapte magnifici

Cîrstoiu: Puteam să fiu de multe ori ministrul Sănătăţii în viaţa asta. Voi fi doctorul Capitalei. Voi da sănătate oraşului/ Ce spune despre Rafila şi Oprescu – VIDEO

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei, susţine că a primit de mai multe ori propunerea de a fi ministru al Sănătăţii, însă a refuzat. Cătălin Cîrstoiu susţine că are o relaţie bună cu actualul ministru, Alexandru Rafila, care i-a fost profesor în facultate. În schimb, Cătălin Cîrstoiu nu-i oferă ”notă de trecere” lui Sorin Oprescu nici ca primar general, nici ca manager al Spitalului Universitar. Îl acuză că i-a minţit pe bucureşteni cu promisiunea că va face autostradă suspendată în jurul Capitalei. ”Ce ar fi să vă spun eu că mâine ne vom plimba cu telegondola prin Capitală? N-am să fac în viaţa mea o astfel de mizerie”, a declarat Cîrstoiu la Prima TV.

ce lecţie a învăţat de la Traian Băsescu: La domnia sa am văzut o preocupare majoră pentru interesul naţional / Cum a ajuns să-i fie naş: Eram un copil, aveam 23 de ani. Eram tineri şi frumoşi

Ce lecţie a învăţat de la Traian Băsescu: La domnia sa am văzut o preocupare majoră pentru interesul naţional / Cum a ajuns să-i fie naş: Eram un copil, aveam 23 de ani. Eram tineri şi frumoşi

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, susţine că cea mai importantă lecţie pe care a învăţat-o de la naşul său de cununie, Traian Băsescu, a fost ”preocuparea majoră pentru interesul naţional”. Cătălin Cîrstoiu susţine că avea 23 de ani când Traian Băsescu l-a cununat, fiind prieten de familie. ”Eram tineri şi frumoşi”, a spus medicul Cîrstoiu la Prima TV. Ulterior, Cătălin Cîrstoiu a botezat-o pe Sofia, nepoata preşedintelui Traian Băsescu.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, ce lecţie politică a învăţat de la naşul său de cununie Traian Băsescu.

”De la preşedintele României. Lecţia cea mai importantă a fost faptul că întotdeauna la domnia sa am văzut o preocupare majoră pentru interesul naţional. Şi asta am văzut constant, constant. E de apreciat”, a spus Cîrstoiu.

Întrebat dacă Traian Băsescu a fost un primar mai bun sau un preşedinte mai bun, Cătălin Cîrstoiu a răspuns: ”Eu cred că a fost un om devotat ţării lui, indiferent că a fost la primărie sau în partea cealaltă”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a mai fost întrebat cum a ajuns să fie cununat de Traian Băsescu.

”Eram un copil, aveam 23 de ani. Eram student în anul V, ne ştiam, avea o relaţie cu părinţii mei. E o chestie atât de intimă, eram tineri şi frumoşi”, a spus Cîrstoiu.

 

Citeşte şi: Cătălin Cîrstoiu îi mulțumește Gabrielei Firea pentru susținere. ”O înțeleg. Aș fi trăit poate mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”

Candidatul PSD-PNL a explicat de ce i-a recomandat Traian Băsescu să nu intre în cursa pentru Primăria Capitalei. ”Eu sunt tată. Pe asta era centrată discuţia despre a nu candida. E o atitudine normală şi logică. Să ştiţi că eu vreau să conving bucureştenii să mă voteze. Şi dânsul e bucureştean”, a spus Cîrstoiu.

Întrebat dacă i-a fost şi medic fostului preşedinte, Cătălin Cîrstoiu a răspuns: ”De toate. Îi sunt şi naş, că i-am botezat-o pe cea mică a Elenei Băsescu. Nu mai ştim ce suntem”.

Săptămâna trecută, în ziua în care a fost prezentat drept candidat PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a dezvăluit că a avut o discuţie lungă cu naşul său, Traian Băsescu, despre candidatură, şi acesta i-a explicat de ce nu e bine să între în cursa electorală. ”Nu am ascultat, aşa sunt eu”, a spus Cîrstoiu.

 

Cătălin Cîrstoiu este fiul politicianului Ion Cîrstoiu. La începutul anilor 90, tatăl său a fost prefect de Argeş şi primar al muncipiului Piteşti. Între 1996 şi 2004, Ion Cîrstoiu a fost deputat ales pe listele PD, partid condus din 2001 de Traian Băsescu.

Candidatul PSD-PNL a vorbit despre promisiunea lansată de Sorin Oprescu în campania electorală din 2008: autostrada suspendată în jurul Bucureştiului.

”Asta a fost cheia unei campanii electorale de succes în care oamenii au fost minţiţi. Ce ar fi să vă spun eu astăzi că mâine ne vom plimba cu telegondola prin Capitală? N-am să fac în viaţa mea o astfel de mizerie”, a comentat Cîrstoiu.

Întrebat dacă Sorin Oprescu a fost mai bun ca manager de spital decât în funcţia de primar al Capitalei, Cătălin Cîrstoiu a răspuns: ”În egală măsură”.

Cătălin Cîrstoiu, întrebat dacă crede că există o mafie imobiliară în Capitală: Cu siguranţă

Ortopedul Cătălin Cîrstoiu, candidat pentru funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti, susţinut de PSD şi PNL, se declară convins că există o mafie imobiliară în Bucureşti. „Este anormal în Bucureşti să locuieşti într-o casă cu două nivele şi lângă să apară un mastodont care nu respectă nicio regulă”; spune Cîrstoiu, care e de părere că „„instituţia arhitectului şef în Capitală trebuie să fie o instituţie extrem de solidă”.

„E simplu – şi asta s-a cam întâmplat în ultimii patru ani – am eliminat ceva, dar nu am pus nimic în loc. nu există un Regulament de urbanism, nu există nimic. Trebuie să ai capacitatea să discuţi cu cei care ştiu meserie şi să aşezi lucrurile pe făgaşul lor. Sigur, nu rechinilor imobiliari. Este anormal în Bucureşti să locuieşti într-o casă cu două nivele şi lângă să apară un mastodont care nu respectă nicio regulă. Unde se duc locuitorii, cum pleacă de acolo cu maşinile în trafic, unde parchează? Până la urmă şi utilităţile. Asta trebuie stopat, în mod categoric”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu la Prima TV, sâmbătă.

Întrebat, în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, dacă crede că există o mafie imobiliară în Capitală, candidatul PSD-PNL pentru Primăria generală a răspuns: „Cu siguranţă”.

„Eu sunt convins că oamenii normali şi oamenii harnici ştiu să construiască corect, respectând regulile de urbanism. Dar să-mi fie cu iertare, dacă nu ai un Regulament urbanistic, e cam greu să apreciezi lucrul ăsta”, adaugă Cîrstoiu.

El e de părere că „instituţia arhitectului şef în Capitală trebuie să fie o instituţie extrem de solidă”.
El avansează ideea înfiinţării unei „Administraţii a Centrului Vechi” al Capitalei, pledând pentru găsirea de resurse financiare pentru consolidarea şi ”reaşezarea faţadelor acelor case, cu păstrarea profilului istoric”.

Cîrstoiu nu are nimic de reproşat fostului ministru Bănicioiu în legătură cu momentele de după incendiul de la Colectiv. Cum explică medicul afirmaţia ministrului care spunea că România are „de toate” pentru pacienţii arşi

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat PSD-PNL la Primăria Generală, afirmă, răspunzând unei întrebări în emisiunea Insider Politic, de la Prima Tv, că nu are a reproşa ministrului Nicolae Bănicioiu în legătură cu modul în care a gestionat situaţia de după incendiul din octombrie 2015, din clubul Colectiv. Cîrstoiu are şi o explicaţie cu privire la afirmaţia ministrului – „avem de toate” – dar consideră că acel răspuns „e mai puţin important” şi că discuţia trebuie să fie despre Capitală.

Întrebat, în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă de Prima Tv, dacă are ceva de reproşat fostului ministru al Sănătăţii din anul 2015, Nicolae Bănicioiu, cu privire la modul în care a gestionat situaţia generată de incendiul de la clubul Colectiv, medicul Cătălin Cîrstoiu a răspuns: „Nu”.

„Domnul Bănicioiu a fost prezent, a fost activ, a răspuns oricăror solicitări”, a argumentat Cîrstoiu.

Acesta a încercat să explice şi afirmaţia fostului ministru în privinţa gestionării situaţiei zecilor de oameni cu arsuri extrem de grave: „Avem de toate”.

„Eu cred că răspunsul trebuie interpretat în contextul zilei respective, pentru că în momentul ăla chiar a fost o luptă, a fost o luptă reală în a avea toate resursele. Probabil că Nicu Bănicioiu în sensul ăsta a dat acest răspuns, dar eu zic că e mai puţin important, eu zic că trebuie să vorbim despre Capitală”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.
Cîrstoiu a spus şi ce îşi reproşează, cu privire la momentul Colectiv: „Faptul că poate nu am fost eu mai decis în a spune că spitalele noastre din vremea respectivă aveau capacitatea de a trata în acut oamenii respectivi”.

În ceea ce priveşte acuzaţiile venite din partea USR, conform cărora a întârziat transferul în străinătate al unui tânăr care a suferit arsuri în incendiul de la clubul Colectiv şi care a şi murit, medicul spune: „Eu zic să-i întrebaţi pe cei de la USR, eu cred că am lămurit subiectul ăsta, poate că asta trebuie subliniat”.

El  afirmă că medicii au făcut tot ce au putut pentru a-i slava pe tinerii arşi, dar că „medicina are şi ea limitele ei”.

„Ce pot să vă spun că primul-ministru de atunci, care era domnul profesor Sorin Cîmpeanu, a fost un om extrem de energic şi cu atitudine în problema aceasta”, a adăugat Cîrstoiu.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
INHGA emite Cod galben de inundații pentru 25 de județe
MediaFlux
CONCEDIU PARENTAL pentru BUNICI! S-A DAT LEGE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?