Ciucă, despre o posibilă coalizare a dreptei: „Îmi doresc”. Liderul PNL nu l-ar pune premier pe Ciolacu dacă ajunge la Cotroceni

Nicolae Ciucă, președinte PNL și candidatul liberal la prezidențiale, a spus, miercuri seara, la Digi 24, că, dacă ajunge președinte, nu-l va pune premier pe Marcel Ciolacu.
Filip Stan
18 sept. 2024, 22:10
Ciucă, despre o posibilă coalizare a dreptei:

Nicolae Ciucă a vorbit miercuri seara, la Digi24, despre o posibilă coalizare a dreptei, despre care spune că ar putea avea loc după ce celelalte partide din acest spectru politic se vor maturiza. „Îmi doresc să avem o construcție politică de dreapta. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze”, a spus președintele PNL și candidat al partidului la alegerile prezidențiale.

„În momentul în care, celelalte forțe politice de dreapta se vor maturiza suficient și vor înțelege că aici nu este vorbe de un joc, ci este vorba de o abordare cât se poate de serioasă pentru ceea ce înseamnă așteptările și încrederea pe care alegătorii le au în forțele politice de dreapta, când se vor maturiza suficient să putem să stăm așezați la masă și să discutăm politici și valori îndreptate către electoratul de dreapta, către poporul român, că nu vorbesc doar de electoratul de dreapta, atunci da.

EXCLUSIV George Simion, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat: „Peste cadavrul meu, mă leg cu lanţuri de tribuna Parlamentului. Nu a prins funcţie nici la NATO, nici la UE, nici la FIFA sau UEFA”

Dacă vă uitați la deciziile noastre, la măsurile pe care le-am luat, toate îndreptate către tot ceea ce a însemnat progres și dezvoltare în România. Am vorbit despre prosperitate și libertate, asta așteaptă românii de la noi, din 89 încoace.

Eu susțin acest demers. Îmi doresc să avem o construcție politică de dreapta. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze. Înțelegere în momentul de față… pentru că termenul pentru alianțe electorale a expirat.

Convergența mesajelor, și oamenii să vadă în forțele de dreapta tot ceea ce înseamnă dezvoltarea și prosperitatea României, atragerea de fonduri europene, de investiții, aducerea la masă a intelectualității, pentru că dacă vă uitați, în momentul de față, în tot ceea ce înseamnă politica din România, vedem că prea puțin vorbim despre intelectualitate. S-au retras undeva, nu mai sunt în viața publică. Au motivele lor. Eu îmi doresc foarte mult să văd intelectualii din România reveniți în viața politică, îmi doresc foarte mult să văd tinerii, care, iată, vorbim de tineri care studiază și revin în țară, să aibă perspectiva și să beneficieze de tot ceea ce poate România să le ofere, pentru a pune în valoare ceea ce au învățat în altă parte.

Nicolae Ciucă nu-l vrea premier pe Marcel Ciolacu şi luptă să-l aducă pe Nicuşor Dan în PNL

„Avem cel puțin cinci nume din PNL care se califică pentru funcția de premier. Există acest principiu de loialitate. Va fi un premier profesionist, ca nu va renunța la cota de impozitare de 16%, care va fi un partener al mediului de afaceri. Românii trebuie să meargă pe încredere.

Liderul PNL Nicolae Ciucă e de părere că meditațiile pe care le ia premierul Marcel Ciolacu în mai multe domenii cheie ale activității sale de premier sunt inutile. Ciucă crede că e de ajuns să ai consilieri buni și să le urmezi sfaturile.

„M-am meditat la vremea mea, când m-am pregătit ca să pot să îmi exercit profesia. Economia este o chestiune pe care trebuie să o vezi ca pe un principiu de la care trebuie să pornești când vine vorba despre tot ceea ce ai de îndeplinit. Pentru mine, calificarea la locul de muncă nu e cel mai bun procedeu de a îndeplini atribuțiile. Fiecare dintre noi ne pricepem la un anumit domeniu. Eu vin din Armată. Încrederea unui lider provine din profesionalismul celor pe care îi are în jurul său. Nu cred că e cazul să ne medităm pentru ceva pentru care nu ne-am pregătit la modul potrivit. E de ajuns să avem consilieri buni și să luăm deciziile pe baza datelor pe care ni le furnizează consilierii”, a declarat Nicolae Ciucă.

iteşte şi: Nicolae Ciucă, despre proiectul PNL: Klaus Iohannis are o experienţă care nu se iroseşte, trebuie valorificată

Marcel Ciolacu vorbește de cota progresivă. Nu l-aș pune pe Marcel Ciolacu. România nu a ajuns la nivelul țărilor dezvoltate pentru a putea avea impozit progresiv. Uitați-vă la satul românesc”, a spus președintele PNL.

„Îl apreciez pe Nicușor Dan, lucrez să-l conving să intre în PNL”, a spus liderul liberalilor atunci când a fost întrebat dacă l-ar pune premier pe primarul general. „Când a ajuns Marcel Ciolacu la guvern a găsit cea mia mare absorbție de fonduri europene. Nicolae Ciucă a muncit la Guvern, a adus bani. Am avut creștere economică, am scăzut deficitul bugetar”, a completat Nicolae Ciucă.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Elena Udrea e în culmea fericirii! Anunț minunat despre ieșirea din închisoare
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore