Ciucă, la Atena, despre finalizarea interconectorului între Grecia şi Bulgaria: Este important pentru tot ceea ce înseamnă reţeaua de transport gaze către Europa

Nicolae Ciucă, aflat la Atena, a vorbit despre finalizarea interconectorului între Grecia şi Bulgaria. Premierul României a spus că e un lucru important pentru tot ceea ce înseamnă reţeaua de transport gaze către Europa, precizând că, pe lângă aprovizionarea cu gaze a României şi Bulgariei, putem să asigurăm aprovizionarea cu gaze a partenerilor estici, Ucraina şi Republica Moldova.
Alina Costache
07 iul. 2022, 16:32
Ciucă, la Atena, despre finalizarea interconectorului între Grecia şi Bulgaria: Este important pentru tot ceea ce înseamnă reţeaua de transport gaze către Europa

Premierul Nicolae Ciucă şi prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, au susţinut declaraţii comune, la finalul vizitei oficiale. Ciucă i-a mulțumit premierului grec pentru ospitalitate și a spus că de aceeași ospitalitate au parte și turiștii români care au ales să plece în Grecia în vacanță.

”România a fost alături de efortul guvernului Greciei, alături de poporul grec, anul trecut, când aţi suferit dramatic în urma incendiilor de păduri. Şi anul acesta, suntem prezenţi şi vom fi alături, sperăm că maim ult de cei 28 de pompieri militari ai ISU, din România. Vă ror să contaţi pe sprijinul nostru, în orice situaţia dificilă, aşa cum şi dumneavoastră sunt convins că veţi fi alături de noi, atunci când situaţia o va cere”, a spus şeful Executivului.

Premierul român a spus că se află pentru a doua oară la Atena într-o perioadă scurtă de timp și și-a adus aminte că, cu o zi înainte de îzbucnirea conflictului din Ucraina, a primit vizita la Bucureşti a premierului Greciei, unde a fost semnată declaraţia comună privind colaborarea economică şi sectorială. ”În cadrul delegaţiei de astăzi, am avut reprezentanţii ministerelor Energiei din Grecia şi România, reprezentanţii companiilor, cei care pun în practică deciziile politice pe care le iau, şi pot spune că a fost o întâlnire cât se poate de dinamică şi de practică”, a afirmat Ciucă.

Premierul a mai spus că la nivelul ministerelor Energiei din cele două ţări urmează să fie semnat un memorandum care să asigure proiectele commune pe termen mediu şi lung. ”În cadrul discuţiei de astăzi am abordat impactul războiului din Ucraina şi am analizat problemele care se află, astăzi, pe agenda oricărui Guvern din Europa şi nu numai, în cee ace priveşte securitatea energetică şi alimentară”, a declarat șeful Guvernului României.

Citește și Nicolae Ciucă vrea ridicarea MCV pentru România. „Să demonstrăm că justiția română funcționează sută la sută pe principiile UE”

Ciucă i-a mulțumit premierului grec pentru efortul făcut pentru a avea acest interconector între Grecia şi Bulgaria finalizat.

”Este un interconnector cât se poate de important pentru tot ceea ce înseamnă reţeaua de transport gaze către Europa, practic acest interconector va asigura legătura între reţeaua care trece prin Anatolia şi Adriatică şi de asemenea se leagă prin conducta BRUA, dând astfel consistenţă coridorului vertical şi asigurând aprovizionarea cu gaze atât a Bulgariei cât şi a României, şi, desigur, putem să asigurăm aprovizionarea cu caze a partenerilor noştri estici, Ucraina şi Republica Moldova şi la celelalte ţări care se află pe diagrama de distribuţie a acestei reţele de gaze”, a spus şeful Executivului.

Nicolae Ciucă a dezvăluit că s-a discutat și despre dezvoltarea capacităţilor de energie. ”Am avut o descriere cât se poate de concretă a proiectelor pe care noi le avem şi pe care împreună le putem dezvolta”, a mai afirmat el, arătând că ”prin dezvoltările pe care ţările noastre le are prin onshore şi offshore, la gaz, să ne asigurăm indepedenţa totală de gazul şi energia din Rusia”.

Citește și Nicolae Ciucă a discutat cu Klaus Iohannis despre evaluarea miniştrilor: „E o notă de trecere, nu un cec în alb”

Ciucă a mai spus că au fost vizate şi aspectele privind impactul războiului din Ucraina, criza umanitară, cu toate aspectele legate de cetăţenii ucraineni care tranzitează fie ţara noastră sau au rămas în România, dar şi exportul de produse agricole din Ucraina.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Experiența de coșmar a unei românce în Anglia: „Mizerie, orice mănânci e fad, apa este oribilă. Dacă aveți proprietăți în România, nu le vindeți. Occidentul a decăzut”
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
A VENIT ORDIN direct de la poliție. Șoferii români au total INTERZIS. Se aplică până pe 9 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Articolul controversat din Newsweek despre Taylor Swift criticat de The Guardian
MediaFlux
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!